Изправят на съд шофьор, "летял" по пътя с 230 км/ч


Шофьор отива на съд за каране с рекордните 230 км/ч. На 26 и 27септември 2015 г. Антон Д. качил в колата свой приятел, натиснал газта до дупка и се понесъл по междунардния път Русе – Свиленград. Докато стрелката на скоростомера бясно се качвала нагоре, Антон истински се кефел, а спътникт му снимал с камерата на мобилния си телефон изпълнението. Двамата младежи прелетели през центъра на село Поликраище с 230 км/ч, пише "Монитор".

"По време на записа водачът демонстрирал неуважение към бъдещите зрители, показвайки циничен жест със среден пръст и отправил подигравателн поздрав към национална електронна медия", се казва в обвинителния акт. След това записът бил качен в ютуб. Според прокуратурата по своето съдържание "деянието е отличава с изключителна дързост, а поведението на обвиняемия е скандализирало обществото".По време на разследването станало ясно, че с тази скорост Антон е подложил на доста сериозен риск и самия автомобил, като е вдигнал с над 30 км. повече от заводските му характеристики. Самият джигит е стар познат на търновските катаджии. Той има 25 нарушение на Закона за движение по пътищата, част от които още реди да има книжка и да е навършил пълнолетие.

"Като водач е крайно недисциплиниран, рисков и многократно създава опасност за останалите участници в движението. Търси публика, пред която да демонстрира "майсторство" на рали състезател, за каквото няма необходимата праоспосоност и квалификация", се казва в обвинението на Районната прокуратура в Гона Оряховица. Ако бъде признат за виновен Антон Д. може да получи до пет години лишаване от свобода.

Полицейщината няма да предотврати нови терористични атаки

Предишна новина

Осъдиха търговец на коли, взеха му 101 автомобила

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.