Изправят на съд попски брат, убил жена и заковал трупа в клозет на двора


Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Емил С. за това, че на неустановена дата през февруари 2015 г., в с. Поликраище, общ. Г.Оряховица, умишлено умъртвил Цеца Х. на 49 години– престъпление по чл. 115 от НК, информират от държавното обвинение. Жената, изчезнала безследно преди 5 г., се оказа жертва на жестоко убийство, след като собственик откри човешки останки и дрехи в закован външен клозет на изгоряла къща в селото. Човекът  купил имота от местен свещеник и през септември м.г. започнал разчистване.

Съгласно обвинението, Емил живеел в къщата на брат си - поп Стефан,  работел като общ работник. С доходите си купувал предимно алкохол. Той познавал пострадалата, която живеела на квартира в селото, работела в зеленчукопроизводството и често злоупотребявала с алкохол. През неустановена вечер от месец февруари 2015 г. Цеца дошла в дома на Емил. Била видимо пияна. Докато разговаряли и пиели вино, жената започнала да мести вещите на обвиняемия. Подразнен от нейните действия, той я намушкал няколко пъти с нож в тялото. След това жената излязла навън, като в следствие на нанесените ѝ увреждания, паднала в коридора и починала. На сутринта Емил видял тялото на пострадалата, разбрал, че е мъртва и скрил трупа ѝ във външна тоалетна, чиято врата заковал.

Цеца била обявена за общодържавно издирване.

Обвиняемият продължил да живее в имота до месец юли 2020 г., когато в къщата избухнал пожар. Сградата станала негодна за обитаване и собственикът ѝ продал имота.

На 06.09.2020 г., новите собственици, докато разчиствали новозакупения имот, намерили тялото на убитата във външната тоалетната и съобщили в полицията.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Задържаха полицай при акция в София

Предишна новина

СГС заседава по делото за смъртта на Милен Цветков

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.