Измисля ли си нападение бившият служебен премиер Ренета Инджова?

Измисля ли си нападение бившият служебен премиер Ренета Инджова?
Ренета Инджова, снимка:БГНЕС/архив

В неясна и крайно противоречива история се забърка бившият служебен премиер Ренета Инджова. Става дума за инцидент, при който си е счупила китката на лявата ръка, но за който самата тя дава коренно противоположни обяснения в кратък интервал от време, а лекари и полиция вече втори ден се опитват да разберат – нападната ли е била тя от някого или сама е паднала.

От изявления на самата Инджова в медиите в неделя стана ясно, че в събота тя е посетила Спешния център "Пирогов" заради счупване на китката. Пред медиците бившият служебен премиер обяснила, че е паднала и така се е стигнало до контузията. Малко по-късно обаче сменила версията си из основи, като започнала да твърди, че е била бутната от някого.

“Вчера бях на работа, като към 10:00 часа в кабинета ми дойде Ренета Инджова. Разпитахме я какво се е случило, тя съобщи, че е паднала и е контузила лявата си ръка и крайник при падане. След това обясни, че е била блъсната от някого. Попитах изрично какво е станало, защото имаме дежурен полицай, който при такива инциденти бива уведомен задължително, но г-жа Инджова съобщи, че е паднала", съобщи д-р Владислав Шопов от болницата, който я е приел за преглед.

"След това изпратихме Инджова за рентген. Тя самата съобщи, че не помни как е паднала. Наложи се да я насочим и към 111 кабинет - спешен кабинет по неврохирургия в болницата. След рентгенографията се установи счупване на ръката на Инджова, насрочена е да дойде в понеделник за операция. Наместихме ръката под анестезия и се потвърди, че счупването налага оперативна намеса. Операция ще й бъде извършена в понеделник", допълни д-р Шопов. По думите му, Инджова е дошла в болницата с жена-придружител, която не е дала обяснения за инцидента.

Meждувременно, в публичното пространство през някои медии започнаха спекулации, че единствената възможна версия за инцидента е тази, че Инджова е била нападната и бутната, а по случая започва и досъдебно производство. От МВР обаче са категорични, че видеозаписите от мястото на падането на бившия служебен премиер не показват някой да я е блъснал, което буди и основателните съмнения дали Инджова не си измисля нападението и не се опитва да излъже по някаква неизвестна към момента причина.

Във връзка с инцидента с Ренета Инджова е образувано досъдебно производство за престъпление, като то се провежда под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и действия по разследването е установено, че Инджова е откарана с таксиметров автомобил, придружена от М.Р и Е.Ш., в „Пирогов“”, уточняват от полицията.

Според хронологията, предоставена от МВР Инджова е пристигнала в 10:20 часа на 1 август в болничното заведение. При прегледа се е оплакала от болка в китката на лявата ръка и болка в областта на левия глезен. При снемане на анамнеза в лекарския кабинет заявява, че е паднала на улицата, където си е наранила ръката, след това е добавила, че е блъсната. При контролен въпрос, че ако е жертва на престъпление, трябва да се уведоми дежурния полицай в „Пирогов“, Инджова е заявила, че е паднала на стълбището, което е отразено и в амбулаторния лист - падане по стълби.  След проведени прегледи и направени рентгенови снимки е установено счупване в областта на лява гривнена става, като е извършена манипулация поставяне на гипсова шина. За болката в глезена е установено, че няма счупване и е препоръчано студени компреси и обезболяване. Ренета Инджова е напуснала болничното заведение около 11:20 часа на 1 август.

От видеозаписите, установени до момента, в района на местопроизшествието не е установено лице с подаденото описание. Не са установени свидетели очевидци на деянието. Работата по случая продължава”, поясняват от още от полицията.

А въпросителните защо и под чие давление би могла Инджова евентуално да измисли подобна история, за да се изкара жертва, остават отворени. 

Обвиняват Илон Мъск в расизъм

Предишна новина

Заради блокадите на кръстовища в София: Препоръчва се използването на метрото. Автомобилите да минават по алтернативни трасета

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 3
  Александър Ресиловски | нерегистриран
  5
  -5

  Спрат ли протестите, без да е паднала Шайката, отмъщението на тези прости, но злопаметни и безскруполни изроди ще е страшно.
  Първо ще го отнесат президента и по-известните лица на протеста, след това всички присъствали, а после всички подкрепяли протеста, както и техните семейства.
  Така че протестите не трябва да спират, защото иначе всички несъгласни с ГЕРБ ще бъдат смачкани с особена омраза и ярост, а държавата ще падне в лапите на още по-страшна, тъмна доктатура на бухалката и простащината за още поне десетилетие.
  А падне ли ГЕРБ, то техните метастази трябва да бъдат изметени от държавните органи и институции незабавно, защото от там те ще вредят и подриват всички процеси в държавата.
  Каквото и да се говори, България днес е разделена на две – Мутренската Шайка и нейните вярни псета, и на Всички останали, които независимо какви са, са мачкани безжалостно от калния ботуш на #Мутрата.

  Уви, настъпило е пак време разделно и на знамето пак пише „Свобода или смърт“.

 2. 2
  RRR | нерегистриран
  7
  -3

  Диагноза.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.