Издирват бащата, блудствал с 2-годишния Сашко. Избяга от 12-годишна присъда


Костадин Тасев от Сандански, който получи 12 годишна ефективна присъда за блудство с невръстното си дете, е избягал и е обявен за издирване, съобщи "Труд".

Последно Тасев обжалва присъдата си във ВАС. Тричленен състав потвърди 12-те години затвор през декември месец миналата година. А на 13 януари Тасев не е открит, за да бъде приведен в затвора и е обявен официално за издирване.
До момента няма никаква информация къде може да се укрива насилникът.

В Сандански се говори, че вероятно е минал границата и пасе някъде стада по гръцките ферми. Други пък казаха, че са го виждали преди две седмици. Адвокатът му Пламен Петков заяви, че не го е чувал от няколко месеца и последно той казвал, че щял да заминава да работи по морето. Но нямам идея къде е , каза Петков.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Случаят със Сашко гръмна на 15 февруари 2010 г., когато детето бе на 2 годинки и бе прието по спешност в Пирогов с тежки разкъсвания в областта на ануса.След спешна операция животът му бе спасен. Още тогава лекарите обявиха, че върху детето вероятно е оказано сексуално посегателство, а бащата бе арестуван.Сега детето е настанено за отлеждане при роднини в Кресна.

Бащата Тасев през цялото време на съдебния процес в Благоевград отричаше да е насилвал детето и твърдеше, че то има заболяване. Съдът обаче се довери на експертизите на видни лекари и му даде 12 години затвор. Майката пък страда от форма на дебилност и междувременно забременя и роди от друг мъж, като остави детето в социален дом.

"Атака" предлага да се намали с 10 км/ч максималната скорост по магистралите

Предишна новина

Имаме достойни кандидати за главен инспектор и това е важното

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.