Изчезна собственикът на рейса, който погуби 9-има на "Тракия"

Изчезна собственикът на рейса, който погуби 9-има на "Тракия"

Осъдените за катастрофа с 9 убити на магистрала "Тракия" на 15 юни 2011 г. трябва да бъдат приведени днес в бургаския затвор. Сред тях обаче няма да е турският гражданин Ениз Ченгел, собственик на превозваческата фирма "Ентуртранс", тъй като е напуснал страната, съобщава в. "24 часа". Ченгел и шефът на транспортния отдел на фирмата Николай Точев получиха по 10 г. затвор, а шофьорът Светослав Димитров - 5 г. ВКС потвърди решението на 21 октомври.

Магистратите приеха, че катастрофиралият автобус е бил технически неизправен и че шофьорът не е извършил правилната маневра. Още във ВКС адвокат на Ченгел заявил, че клиентът му е напуснал страната преди 3 месеца, защото майка му е в тежко болна.

Клиентът ми не се признава за виновен и то съвсем основателно, заяви в понеделник адвокат Валентин Калчев. Според него в полза на Ченгел е и фактът, че досъдебното производство, водено от Районен съд Карнобат за фиктивно извършен технически преглед, било прекратено.

По процедура решението на ВКС се изпраща в Апелативен съд, след което се предава на прокурор по изпълнение на наказанията в Окръжна прокуратура.

Това е станало на 4 ноември, ден по-късно документацията е предадена на дирекция "Охрана" към правосъдното министерство, потвърдиха от Окръжна прокуратура.

Ако Ченгел не бъде открит у дома си във вторник, следва да бъде обявен за издирване и да се задвижи процедура по екстрадицията му, обясниха юристи.

Антон Петров няма да бъде съден в делото "Нежен Октопод"

Предишна новина

Евгения Банева: Подала съм над 17 жалби за инциденти срещу нас

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  иЯ | нерегистриран
  1
  0

  В България така или иначе наказанието е достатъчно отдалечено от престъплението във времето.

  Рядко налагат лишаване от свобода, а дори и да наложат след 5 години - извършителят или е избягал, или не е на този свят.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.