Иван Гешев и ректорът на УНСС подписаха меморандум за сътрудничество

Иван Гешев и ректорът на УНСС подписаха меморандум за сътрудничество
Главният прокурор Иван Гешев и проф. д-р Димитър Димитров, ректор на Университета за национално и световно стопанство, снимка:ПРБ

В сряда, в Съдебната палата главният прокурор Иван Гешев и проф. д-р Димитър Димитров, ректор на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), подписаха Меморандум за сътрудничество, съобщиха от прокуратурата. 

Документът предвижда държавното обвинение и УНСС да си сътрудничат за подобряване на информираността на органите на досъдебното производство по отношение на организацията на икономиката и счетоводното отчитане и на дейността, свързана със съдебно-икономическите експертизи.

При необходимост УНСС ще осигурява експерти, които разполагат с необходимите специални знания и опит в областта на икономиката, финансите, счетоводната отчетност, контрола и анализа на стопанската дейност и могат да извършват сложни и специфични съдебно-икономически експертизи, необходими за работата на прокуратурата.

Сътрудничеството включва разработването на общи или тематични методики, указания, справочници, наръчници в областта на методологията и практиката на счетоводството, финансовото и данъчното отчитане, извършването на експертните изследвания по възлагани експертизи и оформянето на заключенията от тях.

Ще се провеждат специални тематични обучения с цел да се откриват и предотвратяват грешки и измами във финансови отчети и данъчни декларации.

Меморандумът предвижда осъществяване на научни изследвания в областта на съдебно-икономическата експертна дейност от преподаватели на УНСС, самостоятелно или съвместно с представители на ПРБ, като при предоставяне на относима за съответното изследване информация, се спазват нормативните изисквания за конфиденциалност.

През 2020 г. и 2021 г. ПРБ сключи други четири Меморандум за сътрудничество с КНСБ, КТ „Подкрепа“, КРИБ и АИКБ.

Още по темата

ВКС търси още трима членове на съдийската КАК

Предишна новина

Борисов назначил председатели на СГС и ВКС по искане на Христо Иванов, но не го приел за главен прокурор

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    ВИИ "Карл Маркс" | нерегистриран
    2
    -2

    Тоя герберастки ректор на УНСС не само заради този си подпис е пътник...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.