Заради 4-ма заразени с COVID-19: Алексей Трифонов пита ВСС дали е нужна промяна в мерките за съдилищата

Заради 4-ма заразени с COVID-19: Алексей Трифонов пита ВСС дали е нужна промяна в мерките за съдилищата

Председателят на Софийския градски съд (СГС) Алексей Трифонов е изпратил писмо до Съдийската колегия на Висшия съдене съвет (ВСС), с което моли кадровиците да преценят дали са нужни промени в мерките срещу разпространението на заразата от коронавирус в съдилищата.

До писмото на Трифонов се е стигнало заради общо четири случая на заразени с COVID-19 съдии в ръководения от него съд от миналата седмица насам. С PCR тестове са били изследвани всички контакти лица, като пробите им са отрицателни. В своя изрична заповед председателят на СГС е разпоредил всички помещения и коридори в съда да бъдат дезинфекцирани, магистратите да работят максимум по двама в кабинет, а когато това е възможно и дистанционно, както и да носят предпазни средства дори и на бюрата си. Констатираните заразени ще бъдат карантинирани за срок от две седмици, а делата ще бъдат пренасрочени.

Още от началото на пандемията Съдийската колегия на ВСС предвиди точка първа във всеки следващ неин дневен ред да бъде обсъждането на мерките за превенция от разпространението на заразата в съдилищата, ето защо предстои идния вторник кадровиците да обсъдят призива на Трифонов.

Както „Правен свят“ писа, констатирани заразени с COVID-19 през последните няколко дни има не само в столичните съдилища, но и в Окръжен съд-Шумен, където бяха диагностицирани трима съдии. Контактните на тях лица също са с отрицателни тестове, но там са предприети допълнителни предпазни мерки по инициатива на самия административен ръководител.

Още по темата

В отговор на „неяснотите“ относно ЕЗА

Предишна новина

Иван Гешев: Да подкрепяме винаги българските лекари, не само на професионалния им празник

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.