За около 12 часа: Четирима, обрали апартамент в София, са арестувани и обвинени

За около 12 часа: Четирима, обрали апартамент в София, са арестувани и обвинени
Снимка от акцията, при която четиримата обвиняеми са арестувани, снимки:ПРБ

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима обвиняеми – Н. С., Ю. С., М. Ц. и И. Г., за извършена от тях взломна кражба от апартамент в София, съобщиха от държавното обвинение.

Четиримата са обвинени в това, че малко по-рано през деня, около 01,30 ч., в ж.к. „Иван Вазов“, в съучастие с неустановено към момента лице, чрез използване на техническо средство са разбили патрон на входна врата на жилище и са отнели чужди движими вещи – бижута и парична сума от 400 лева, собственост на жена, която към момента на извършване на престъплението не се е намирала в жилището си. Сигнал до органите на реда са подали съседи на пострадалата.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Н. С., Ю. С., М. Ц. и И. Г. за срок до 72 часа. Предстои да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо всеки от тях.

В хода на акцията по задържането на обвиняемите, същите са оказали съпротива на органите на реда, като е възникнал инцидент, при който полицейски служител е бил улучен със стоп патрон в крака от свой колега.

Пострадалият е настанен в болнично заведение, без опасност за живота.

Още по темата

Остава в ареста майката, обвинена в убийството на двете си деца в Сандански

Предишна новина

Проф. д.н Венелин Терзиев: Дейстивята на прокуратурата в борбата с корупцията през последната година са безпрецедентни по своя мащаб и същност

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.