Въпреки локдауна: Административният съд във Варна увери, че продължава работа, както до момента

Въпреки локдауна: Административният съд във Варна увери, че продължава работа, както до момента
Административен съд-Варна

„Поради усложнената епидемична обстановка в страната, наложените нови ограничителни мерки със Заповед на Министъра на здравеопазването от 18.03.2021 г. и нарастващата опасност от заразяване и разпространение на вирусната инфекция COVID -19, се обръщаме още веднъж с молба за стриктно спазване на мерките, свързани с достъпа до сградата на съда и пребиваването в нея. Въпреки въведените забрани и ограничителни мерки, от понеделник – 22 март 2021 г., работата в Административен съд - Варна продължава както и до момента, при спазване на всички противоепидемични мерки“. Това декларираха от пресцентъра на съда, като апелираха към страните по делата да спазват стриктно наложените мерки.

С цел превенция и опазване здравето и живота на участниците в съдебните производства, съдиите и служителите на Административен съд – Варна, напомняме, че достъп до сградата на съда се разрешава само на участниците по образуваните и насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание през съответния ден дела; участниците в съдебните производства за запознаване с книжата по образуваните дела; гражданите и вещите лица по отношение на работата на общата администрация, както и на стажант-юристите. Влизането в сградата на Административен съд - Варна се осъществява след дезинфекция и при условие, че гражданите носят защитни маски. В случай, че не разполагат с такива, ще им бъдат предоставени на входа на съда. Не се допускат лица до сградата на Административен съд – Варна с външно проявена симптоматика на заболяването COVID-19. На участниците по образуваните и насрочени за разглеждане през съответния ден дела се предоставя достъп до съдебната зала за времето на съдебното заседание. За улеснение на страните по делата всяка сутрин на входа на Административен съд - Варна се обявяват номерата на делата, които ще се разглеждат от съда през същия ден. Участниците, по образуваните и насрочени за разглеждане през съответния ден дела, изчакват явяването си по делото пред сградата на съда не по-рано от 20 минути преди началото на това, за което са призовани и пред обозначените със стикери в коридора на съда места. В съдебната зала се допускат само участниците по съответното дело, поставено за разглеждане от съда. Задължително се извършва дезинфекция на съдебната зала след всяко проведено заседание на съдебния състав.

От съда напомнят, че журналисти се допускат по дела с изключителен обществен интерес, след направена предварителна заявка до пресофиса.

Съдиите и служителите молят участниците в съдебните производства да посочват електронен адрес за получаване на съобщения, призовки и други съдебни книжа, както и телефони за връзка за своевременното им уведомяване в случай на отлагане или пренасрочване на делата.

Съдебни книжа, в т.ч. жалби, искови молби и други, иницииращи съдебни производства книжа, могат да се подават с квалифициран електронен подпис на следната електронна поща на съда admdelovodstvo@gmail.com.

Вещи лица по делата могат да изпращат изготвените експертизи по електронен път на следната електронна поща на съда admdelovodstvo@gmail.com.

Справките по движението на делата могат да се извършват по телефона на служба „Регистратура“ – 052 712 805 и служба „Съдебно деловодство“ – 052 712 803 и 052 712 804 или по електронен път на електронната поща на съда admdelovodstvo@gmail.com.

Съдебното деловодство работи с граждани и адвокати със следното работно време: сутрин от 09.00 ч. – 12.00 ч. и след обяд 14.00 ч. - 17.00 ч. През времето от 08.00 ч. до 09.00 ч. и от 12.00 ч. до 14.00 ч. се извършва основна дезинфекция на общите части и помещенията с обществен достъп.

„Вярваме, че гражданите, страните по делата и адвокатите ще проявят високо чувство на отговорност, разбиране и толерантност в съвместната ни работа. Общата ни цел е запазване живота и здравето на всички участници в съдебните процеси“, пишат още от съда.

Още по темата

БНБ опроверга нелепа защитна теза: Фалшивите пари от столичния ВУЗ не са реквизит

Предишна новина

Шпионският скандал се разраства: Нови двама руски дипломати са уличени в нерегламентирана разузнавателна дейност

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    RRR | нерегистриран
    0
    0

    Големи нарциси се виждат.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.