Утвърдиха 10% по-високите възнаграждения за служителите в държавното обвинение

Утвърдиха 10% по-високите възнаграждения за служителите в държавното обвинение
снимка:БГНЕС

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) издаде Класификатор на длъжностите в администрацията на Прокуратурата на основание чл. 341, ал. 1 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), в сила от 01 януари 2021 г., с който утвърди новите възнаграждения.

Считано от посочената дата, съдебните служители в администрацията на държавното обвинение вече ще взимат с 10% по висока заплата, както е заложено по закон.

В Класификатора има направено и друго изменение. Съгласно чл. 21, ал. 4 от Закона за вътрешния одит в публичния сектор, ръководителят на звеното за вътрешен одит се приравнява на длъжността “директор на дирекция“ в съответното ниво на администрация и с оглед разпоредбата на Закона, размерът на възнаграждението за длъжността „ръководител вътрешен одит-директор“ в раздел А „Ръководни длъжности“ е приравнен на размера на възнаграждението за длъжността „Директор“.

Очаква се идната седмица и Съдийската колегия да утвърди Класификатора на длъжностите, който касае администрацията в съдилищата.

Още по темата

Новият окръжен прокурор на Монтана се казва Росен Русинов

Предишна новина

Осъдиха виновните за срутване на сцена на Мадона след 12 години

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.