Тръмп разобличи връзката на Байдън с Русия


Доналд Тръм направи коментар на съобщенията за бизнесконтактите на Хънтър Байдън с руската богаташка Елена Батурина, като нарече тези разкрития „голяма история”.

"Те (Байдън – бел. ред.) са си имали работа с Русия. Синът на Джо Байдън… е получил 3,5 милиона долара от жената на московския кмет (Батурина бе съпруга на починалия Юрий Лужков – ред). Той не е имал нищо, преди Джо да стане вицепрезидент”, заяви Тръмп, подчертавайки, че това е “голяма история”, която е “взривила интернет”. Тръмп препоръча на медиите „да направят нещо по този въпрос”, предаде РИА-Новости.

По-рано Тръмп заявил, че съперникът му за президентския пост Джо Байдън трябва да излезе от президентската надпревара след публикуването на доклада на сенатори републиканци, в който се говори за съмнителни парични преводи за Хънтър и партньора му, включително от Елена Батурина. Преди това сенаторите републиканци Рон Джонсън и Чък Грасли публикуваха доклад, че Хънтър Байдън е получавал милиони долари от чуждестранни граждани със съмнително минало. В доклада се споменават Батурина, украинският олигарх Микола Злочевски, казахстанският бизнесмен Кенес Ракишев. 

При много висока избирателна активност: Прокурорите избраха Евгени Иванов за член ВСС

Предишна новина

Брюксел въвежда допълнителни ограничения заради COVID­19

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.