Тръгва процес срещу двоен убиец в Пловдив


Йордан Таков, който застреля с пистолет “Макаров” съдружника си Христо Ботев и баща му Васил, ще се изправи пред Пловдивския окръжен съд на 21 май. Делото ще се гледа по общия ред, защото стрелецът не признава вина, а настоява, че е невинен и е действал при самоотбрана. Според обвинителния акт обаче двойното убийство е умишлено. През февруари беше изготвена балистичната експертиза, според която Таков не е стрелял безразборно, както твърди. Христо е починал от кръвозагуба, надупчен от 3 куршума, а баща му е издъхнал на място от 2 огнестрелни рани във врата.

Разпитани са и свидетели, на само един от тях твърди, че е видял жертвите да се нахвърлят срещу Йордан с юмруци. Трагедията се разигра на 26 ноември 2019 г. - само месеци, след като стрелецът получил разрешително за носене на оръжие. На фаталния ден Таков се скарал със съдружника си Христо, с когото са братовчеди, заради кафе-машина, която искал да изнесе от склад на ул. “Борба” в Пловдив, където бил офисът на фирмата им. Започнал бой, Йордан извадил оръжието си и стрелял.

Жертвите не са били въоръжени, въпреки че Васил е бивш полицай. Името му се свързва с борчески групировки в града под тепетата. Таков е направил самопризнания след престъплението. Ако бъде признат за виновен за умишлено убийство, той може да получи от 15 до 20 г. затвор или доживотна присъда.

29-годишният тираджия, причинил касапницата до Монтана - с тежко обвинение

Предишна новина

Тръгва делото срещу Лютви Местан за катастрофата, при която загина бебе

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.