Съкратиха магистратски бройки заради назначаването на младши прокурори и следователи

Съкратиха магистратски бройки заради назначаването на младши прокурори и следователи

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС), в първото си заседание след празниците, съкрати магистратски бройки в няколко органа на съдебната власт заради назначаването на нови младши прокурори и следователи.

Във връзка с планиране на длъжности „младши прокурор“ и „младши следовател“ за 2021 г., Пленумът на ВСС одобри да съкрати с по една длъжност „младши прокурор“ щатната численост на районните прокуратури в Елин Пелин, Хасково и Стара Загора, считано от датата на освобождаване на длъжностите от младшите прокурори с изтичащ срок по чл. 240 от ЗСВ през 2021 г. и съответно да бъдат разкрити по една длъжност „младши прокурор“, както следва: в Районна прокуратура – Монтана, считано от датата на освобождаване на длъжността в Районна прокуратура – Елин Пелин; в Районна прокуратура – Кърджали, считано от датата на освобождаване на длъжността в Районна прокуратура – Хасково и в Районна прокуратура – Силистра, считано от датата на освобождаване на длъжността в Районна прокуратура – Стара Загора.

Кадровиците приеха с по 1 свободна длъжност „следовател“ да бъде съкратена щатната численост на окръжните следствени отдели в окръжните прокуратури в Ловеч и Хасково, както и с 2 свободни длъжности „следовател“ щатната численост на Окръжния следствен отдел в Окръжна прокуратура – София, считано от датата на вземане на решението като съответно се разкрият по 1 щатна длъжност „младши следовател“ в окръжните следствени отдели в Окръжна прокуратура – Ловеч и Окръжна прокуратура – Хасково, както и 2 щатни длъжности в Окръжна прокуратура – София.

Още по темата

Марин Марковски: Присъдата на Викторио е несправедлива и груба грешка на съда

Предишна новина

КПКОНПИ връща в хазната нови близо 1 221 000 лв.

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    вътрешно инфо | нерегистриран
    0
    -1

    Тази година конкурсът за младши магистрати ще е честен, и не с раздадени казуси, а със знания ще се влиза в системата.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.