Съдът не даде на Пламен Бобоков да напуска страната

Съдът не даде на Пламен Бобоков да напуска страната
Пламен Бобоков, снимка:БГНЕС

Специализираният наказателен съд отказа да свали забраната на подсъдимия бизнесмен Пламен Бобоков да пътува в чужбина.

Бобоков, който е с няколко обвинения, поиска да падне ограничителната му мярка за напускане на пределите на страната, за да поддържа работните си контакти и да провежда срещи с бизнес партньори от други държави, но според съда това би довело до риск да се укрие, съобщи БГНЕС.

Такова е мнението и на държавното обвинение, което определи мярката като необходима. Съдът разреши еднократно кратковременно пътуване на Бобоков до Украйна, отново свързано с бизнеса му, за периода от 28 февруари до 4 март.

Според защитата му обаче то не може да се осъществи заради процесуалните срокове за протест или обжалване на решението.

"Нямам никакви намерения да се укривам", декларира Пламен Бобоков в съдебната зала. Той подчерта още, че тук е семейството му с 3 деца, възрастни родители, както и дългогодишен бизнес, за които трябва да се грижи.

През май м.г. братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени за участие в организирана престъпна група заедно с бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков и още осем души. Според държавното обвинение те са участвали в схема за незаконно загробване на опасни отпадъци. През юли Пламен Бобоков получи и друго обвинение - за търговия с влияние по дело, образувано срещу него и секретаря на президента Пламен Узунов. Третото му обвинение е за притежание на нерегистрирани археологически ценности.

Още по темата

Обвинените за контрабанда на над 400 кг хероин във Варна остават в ареста

Предишна новина

Осъдиха и запорираха сметките на жена, въпреки че няма задължения

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.