Съдия от Административен съд – Варна е лектор в уебинар на Европейската комисия

Съдия от Административен съд – Варна е лектор  в уебинар на Европейската комисия
Съдия Дарина Рачева от Административен съд – Варна, снимка: Административен съд-Варна

Съдия Дарина Рачева от Административен съд – Варна взе участие в уебинар (онлайн семинар, който се провежда чрез софтуер за видеоконференция) за съдии, прокурори и други членове на съдебната власт от държави-членки на ЕС, Исландия, Лихтенщайн и Обединеното кралство. Темата, на изнесената от съдията лекция, е „Търсене на ефективност. Средства за защита и санкции в случаите на дискриминация“ (можете да се запознаете с лекцията в прикачения файл).

Онлайн семинарът е организиран от ERA, от името на Европейската комисия (възлагащ орган) и с подкрепата на Националния институт на правосъдието. Той се провежда в рамките на Програмата на ЕС за правата, равенството и гражданството на 28 и 29 септември 2020 г. Уебинарът  предоставя на участниците преглед на двете европейски директиви, забраняващи дискриминацията на основата на раса или етнически произход в редица области. Той разглежда въпроси, свързани с дискриминацията на основа увреждания, възраст, сексуална ориентация или религия/вяра в професионалната реализация и е със специално внимание към практиката на Съда на Европейския съюз.

Интерактивната форма на провеждане на уебинара дава възможност на участниците да взаимодействат директно с лекторите и  другите участници, да навлязат в работни групи и да работят по казуси, като това осигурява ефикасност на интензивното, интерактивно обучение.

Европейската прокуратура започва работа

Предишна новина

Мадрид затяга още мерките срещу коронавируса

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.