Столичните адвокати са свободни от членски внос към САК за три месеца

Столичните адвокати са свободни от членски внос към САК за три месеца
Председателят на САС Ивайло Данов

Софийският адвокатки съвет (САС) взе решение, по силата на което на практика освободи от плащане на членски внос адвокатите, членове на Софийската адвокатска колегия, за месеците март, април и май 2021г., а в случай, че членският внос за тези месеци е вече платен, защитниците ще се считат за освободени от плащане на членски внос за следващите три календарни месеца.

Предложението за тази мярка е на председателя на САС Ивайло Данов, а мотивите за това са на първо място безпрецедентната епидемиологична обстановка в страната, която наложи удължаване на въведените ограничителни и рестриктивни мерки до 30 април 2021г. както за всички български граждани, така и за адвокатите от цялата страна.

„След изтичане на този срок никой не може да предвиди какво ще последва. Не е тайна, че продължаващата близо година пандемия изключително много затрудни адвокатите, като намали значително работата им, което от своя страна се отрази изключително негативно на финансовото им състояние. Вярваме, че членовете на Софийския адвокатски съвет като представители на най-голямата професионална адвокатска общност в страната,  са избрани не само да защитават професионалните права на своите членове, но и да бъдат съпричастни към житейските им проблеми. Надяваме се, че с така взетото решение поне малко ще облекчим членовете на САК“, пишат от столичната адвокатура.

Софийският адвокатски съвет предлага освен това и на Висшия адвокатски съвет да последва неговия пример и също да вземе решение, с което да определи за всички български адвокати членски внос в размер на 0,00 лева за месеците март, април и май 2021г., а  в случай че членският внос за тези месеци е вече платен, същият да се счита определен в размер на 0,00 лева за следващите три календарни месеца.

Още по темата

Един от хулиганите, хвърлял пиратки и бутилки по полицаи на протестите, отива на съд

Предишна новина

Дават възможност на адвокатите да работят през еднолични адвокатски дружества

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  закривай! | нерегистриран
  0
  0

  Крайно време е съсловната монополна адвокатска организация да бъде закрита, а който иска да се сдружава-да го прави доброволно. А не -за да си адвокат задължително да си сдружен в адвокатска организация.

  Редно е адвокат да се става с вписване в наробен регистър на адвокатите, воден към Окръжния съд. И това е. После-ако искашиш се сдружавай, ако искаш-не.

 2. 1
  Брано ! | нерегистриран
  1
  0

  Браво !

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.