Софийска градска прокуратура разследва смъртта на възрастен мъж в столичния квартал „Овча купел“


Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. Към настоящия момент е известно, че на 26.04.2021 г., в гр. София, в жилище на ул. „Президент Линкълн“ в ж.к. „Овча купел“, бил направен опит за умишлено убийство на Д.И. (на 77 години), съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. На възрастния мъж били причинени травматични увреждания в областта на главата и тялото, вследствие на които той починал след транспортирането му в болнично заведение. 

Още същия ден, в условията на неотложност, бил освидетелстван 40-годишният А.И. – синът на пострадалия. Иззети са били вещи и предмети, относими към престъпното деяние.

От приложената по делото съдебнопсихиатрична експертиза е видно, че А.И. страда от психично заболяване - биполярно афективно разстройство, поради което не може да разбира свойството и значението на постъпките си и да ги ръководи. Предвид това обстоятелство изразеното от него писмено съгласие за освидетелстване няма правна стойност и се е наложило одобрение на протокола за извършване на това действие от съда. 

По предварителни данни смъртта на Д.И. е вследствие на причинените му травми.

Задържаха бежанци между стоката в ТИР на митницата в Пловдив

Предишна новина

Становище на КФН за „Градус“ АД: Не са установени нарушения

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.