София пред нов локдаун

София пред нов локдаун

Обсъжда се затваряне на моловете, ресторантите, училищата, детските градини, фитнесите и всички културни мероприятия в София и София-област, обяви началникът на СРЗИ Данчо Пенчев след срещата за мерките в столицата между здравния министър проф. Костадин Ангелов, членове на оперативния щаб, кмета на столицата Йорданка Фандъкова и директори на болници. Мярката ще бъде предложена на софийския щаб след среща в Министерството на здравеопазването и ще касае обектите в София-град и София-област. Те ще бъдат въведени първоначално за 14 дни.

"Големите болници са с над 50 % заетост. При частните положението е почти 50", съобщи той.

Д-р Пенчев заяви, че 75 % от леглата в София са заети. А с 20 легла се увеличават леглата в "Пирогов". 

Ако новите строги мерки бъдат приети се очаква да влязат в сила до края на седмицата.

Още по темата

НАП пусна предварително попълнените данъчни декларации

Предишна новина

Право на човека ли е да ползва порнографски материали?

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  младеж,но когато беше 1978 лето | нерегистриран
  6
  0

  Така се получи,защото начело на държавата ( вите ) стоят зубрачи,калинки,глупаци,хора с неустановена сексуалност! Има и по-лошо - ако ги оставим да се застоят на местата си !

 2. 1
  | нерегистриран
  4
  0

  Огромните опашки за подаване на данъчни декларации и плащане на данъци обаче са напълно безопасни и затова няма да се удължат сроковете за подаването им и плащането им.

  А, да, може да си извадите ПИК насред пандемията ... като се наредите на още една трета поред голяма опашка ... ако случайно не сте хванали вируса докато сте чакали на другите две!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.