Следователка, нападнала полицай, след запой пред блока, се връща на работа заради изтекъл срок за отстраняване

Следователка, нападнала полицай, след запой пред блока, се връща на работа заради изтекъл срок за отстраняване
Надежда Куюмджиева, снимка:Фейсбук

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) възстанови на длъжност обвинената в хулиганство следователка от столичното следствие Надежда Куюмджиева заради изтеклия срок на отстраняването й.

В края на май м.г. тя беше задържана след сбирка с приятели пред жилищен блок. Тогава съседи подали сигнал в полицията за шумна компания, която пие алкохол и слуша музика на ул. "Пловдив" пред бл. 347 в столичния квартал "Света Троица". Пристигналите полицаи се представили и обяснили на присъстващите, че нарушават обществения ред в нощно време. Следователката игнорирала разпорежданията, като се държала арогантно, седнала на пейка и вдигнала чаша с водка.

Полицаите поискали документи за самоличност на събралите се, а през това време служителката на прокуратурата започнала да обижда униформените. В един момент тя дръпнала един от полицаите за ръката и го ударила в рамото, при което той опитал да я спре и да ѝ сложи белезници. Тогава пък мъж от компанията напръскал униформения със спрей и ударил друг в лицето.

В случая Куюмджиева бе върната на работа поради изтичането на законоустановения 8-месечен срок за отстраняването й, а делото срещу нея продължава.

На заседанието си в сряда Прокурорската колегия междувременно отстрани от длъжност за 9 месеца бившия районен прокурор на Елхово и настоящ редови прокурор в РП-Ямбол Стойко Иванов, който е обвинен в длъжностно престъпление.

Стойко Иванов, снимка:delnik.net

Магистратът е обвинен за това, че на 29 май 2018 г., в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – по това време административен ръководител, районен прокурор на Елхово, изготвил постановление за връщане на веществено доказателство - автомобил, в нарушение на служебните си задължения.

Автомобилът е бил върнат на неправоимащо лице – чужд гражданин. През 2016 година колата е била задържана от служители на ГПУ-Елхово, тъй като е била обявена за издирване в Шенгенската информационна система от германска застрахователна компания. Освен това, магистратът нарушил и принципа на случайния избор на наблюдаващ прокурор, като с писмена резолюция възложил сам на себе си разследването по образуваното през 2016 г. досъдебно производство в Районна прокуратура-Елхово.

Още по темата

Окончателно: Адвокати в еднолични дружества и без задължителни тоги в съда

Предишна новина

Новият окръжен прокурор на Монтана се казва Росен Русинов

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  | нерегистриран
  0
  0

  Ама пък каква "муцка" е направила на снимката! Как да я отстраниш от работа-сърце не дава!

 2. 2
  ЦЪК | нерегистриран
  6
  0

  Повече от 8 месеца дело за хулиганство с 4-5 свидетеля. Какво толкова разследват? Някакви сложни експертизи ли чакат? Пълна скръб!

 3. 1
  нищо ново | нерегистриран
  7
  -3

  Осем месеца и отново на бюрото с бутилка в ръка. Една година разследването не може даприключи едно елементарно дело, но защо се учудваме. В системата такива са на почит. Системата не желае да се отърси от неморалните, неетичните и всички, които уронват авторитета и, защото по-важното е да върви далаверата. Иди, че давай пример и стимули за работа.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.