САЩ коментира шпионския скандал у нас: Твърдо подкрепяме суверенитета на България

САЩ коментира шпионския скандал у нас: Твърдо подкрепяме суверенитета на България

Държавният департамент на САЩ посочи в изявление, че внимателно следи случая със задържаните за шпионаж в България, става ясно от публикувано в Twitter съобщение на говорителя на институцията Нед Прайс.

"САЩ твърдо подкрепят суверенитета на България и стоят на страната на българите срещу тези зловредни действия на тяхна територия", заяви той.

В петък стана ясно, че българските служби и прокуратурата са разбили мащабна престъпна група с участието на военнослужещи от Министерството на отбраната, за изнасяне на класифицирана информация в полза на чужда държава.

В групата участвали бивш ръководител на военното разузнаване и настоящ служител там (ръководителят на групата, наречен от прокуратурата „резидент“), както и съпругата му, която има руско и българско гражданство и е била посредник между резидента и посолството на Русия. В петък от държавното обвинение разпространиха кадри от нейни посещения в посолството, както и множество разговори между ръководителя на групата и участници в нея.

Още по темата

ВКС иска Конституционният съд да му обясни какво е „пол“

Предишна новина

Германия обявява България за рискова област заради COVID-19

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    max | нерегистриран
    4
    0

    Доста са цинични. Като се има предвид техния престъпен, конспиративен октопод, чийто пипала са заграбили и България, в т.ч. политиците, медиите и НПО-тата, които контролират, както и корупцията на най-високо равнище, която произвеждат със сделки като топлоцентрали, лицензии за софтуеър и прескъпи изтребители, подобни изявления, че подкрепяли суверенитета, няма как да бъдат възприемани на сериозно. Крайно време е прокуратурата, действително, да покаже че е независима, като се ангажира не само с престъпленията на руснаците, а и с тези на американците в България

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.