Само 28 души изкласиха в конкурса за ДСИ

Само 28 души изкласиха в конкурса за ДСИ

След масовия провал на писмения изпит в конкурса за държавни съдебни изпълнители (ДСИ) към районните съдилища в страната, устният изпит в процедурата не премина по-добре. Това показват резултатите на класираните кандидати, публикувани от Министерството на правосъдието.

Според регламента, в класирането участват кандидатите, оценени на писмения изпит с успех не по-нисък от 4.50 и оценени на устния изпит с успех не по-нисък от 4.00. Подреждането на кандидатите се извършва по общия бал от двете оценки и съгласно поредността на съдебните райони, посочени в заявлението. Кандидатите с най-висок успех се класират за съдебните райони, посочени от тях като първо желание. Когато кандидатът участва в конкурса за два съдебни района, той участва в класирането за втория посочен от него съдебен район, само ако не е класиран за първия посочен от него съдебен район.

Сега се оказва обаче, че едва 28 от явилите се на устен изпит общо 42 кандидати са успели да се класират за желаните места. Техният брой реално не стига, за да се запълнят всички вакантни места. Те бяха общо 36, а районите, за които не се намериха кандидати са Ботевград, Велики Преслав, Габрово, Девня, Димитровград, Кула, Левски и Омуртаг.

Класираните ДСИ по райони са следните: за София - Димитър Аврамов, Жана Петрова, Соня Соколова – Хавова, Георги Георгиев, за Айтос - Таня Савова, за Ардино – Сузан Хайрула, за Бяла – Боряна Гроздева, за Велико Търново – Славина Здравкова, за Видин – Нина Найденова. В Дупница ДСИ става Георги Шутев, в Елин Пелин – Ивайло Александров, в Казанлък – Ивайло Енчев, в Малко Търново – Петър Димов, в Мездра – Илиян Илиев, в Нова Загора – Магдалена Данчева, в Панагюрище – Адриан Пчеларов, в Пловдив – Женя Ханджиева, в Раднево – Надежда Грозева, в Самоков – Марио Панев, в Свиленград – Владислав Линев, в Севлиево – Владислав Шишков, в Силистра – Наталия Михнева – Цакова, в Сливен – Иван Мавродиев, в Трън – Деница Минева, в Трявна – Христо Христов, в Тутракан – Орхан Мутлу, в Хасково – Кремена Маджурова – Тодорова и в Чепеларе – Иван Радов.

Още по темата

Мандатът на членовете на КЗК се удължава на 7 г.

Предишна новина

Комисионният договор и обвързаностите му с останалите закони

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.