Разкриха нарколаборатория в монтанско село


Нарколаборатория в къща в монтанското село Киселево разкриха органите на реда. Задържан е 42-годишен мъж, наемател на имота. Преди месец подобна инсталация бе открита и край Бойчиновци.

След сигнал полицаите извършили проверка в къща в Киселево, община Брусарци. В три помещения от къща е била открита модерно оборудвана нарколаборатория. Разследващите са установили остъклена оранжерия, монтирани устройства за отопление, поддържане на влажност и температура, осветителни лампи. Саксиите със засадените растения са били с гранули, предназначени за дренаж. Иззетата зелена тревна маса е с тегло около 52 кг. Намерени са били и над 2 кг суха тревна маса. Уточнява се видът на наркотика.

За срок до 24 часа е задържан 42-годишният Д. К., наемател на имот. В иззетия от него телефон е открита кореспонденция, съдържаща данни за пласиране на дрога, в това число снимков материал на мостри. Намерена е тетрадка със записи за отглеждане на коноп – дати на засяване, наторяване.

Предстои Окръжна прокуратура – Монтана да привлече ДК в качеството на обвиняем.

Понастоящем се проверява информацията относно изтърпяното от него наказание „лишаване от свобода“ в Португалия за същата престъпна дейност.

Образувано е досъдебно производство и за незаконно присъединяване към електропреносна мрежа – престъпление по чл. 234в от НК, което е под надзора на Териториално отделение – Лом при Районна прокуратура – Монтана.

Спецпрокуратурата предаде на съд за тероризъм българин, участвал в бойни действия на страната на джихадистки групировки в Сирия

Предишна новина

Провериха 400 заведения в София за тайни партита, над 330 клиенти глобени

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.