Разбиха нова модерна нарколаборатория, този път в град Шипка

Разбиха нова модерна нарколаборатория, този път в град Шипка
Част от откритите наркотици, снимки:ПРБ

„Нов успех в противодействието срещу наркоразпространението. В гр. Шипка е разкрита лаборатория за производство на марихуана. Съвместните действия на полицията и прокуратурата продължават, в името на живота и здравето на нашите деца!“. С тези думи главният прокурор Иван Гешев съобщи в профила си в Twitter за нова мащабна акция по противодействие на наркопроизводството.

По-късно от държавното обвинение съобщиха, че Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък наблюдава досъдебно производство за това, че на 8 март 2021 г., в двора на къща, в град Шипка, са открити растения от рода на конопа – около 600 стръка канабис - престъпление по чл.354 в ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 8 март 2021 г., е бил получен сигнал за отглеждане на канабис в къщата. При извършено претърсване и изземване в пет помещения са били открити около 600 броя растения канабис, с различна височина и съцветия. Стаите в къщата са били оборудвани с модерна осветителна, вентилационна и отоплителна техника. Растенията са били засети в саксии, като за тях са полагани ежедневни грижи. Установено е, че собственик на имота е 32-годишния П.А., който е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък към момента се извършват действия при условията на неотложност – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване.

На 9 март 2021 г., П.А. бе привлечен като обвиняем за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и перкусорите правила – престъпление по чл. 354в ал. 1 от Наказателния кодекс. Той бе задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и спрямо него ще бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Подробности за разкритата нарколаборатория бяха съобщени на съвместен брифинг ОП-Стара Загора и ОД МВР-Стара Загора в гр. Шипка. В него участваха окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и старши комисар Стоян Стоянов - директор на ОД на МВР.

Още по темата

Ивелина Келлева – Бонева оглави Районен съд-Бяла

Предишна новина

Продаваме лични вещи онлайн без данък

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.