Първи стъпки към края на третата COVID вълна у нас

Първи стъпки към края на третата COVID вълна у нас

Първи крачки от края на третата вълна в България с крехки тенденции на спадане на заболеваемостта. Това отчете министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на редовния брифинг на здравните власти в Министерски съвет. 

Статистиката сочи, че в последните 14 дни България се нарежда на 9-о място по заболеваемост в Европа и на 4-о място на Балканите. По смъртност заемаме второ място. В Европа се нареждаме след Унгария, а на Балканския полуостров сме веднага след Република Северна Македония. Това отчете главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Това не трябва да ни успокоява, хоспитализациите поддържат високи стойности", акцентира още той.

Идва и леко разхлабване на мерките по отношение на учебния процес.

"От 12 април ще се възстанови частичното присъствено обучение за учениците. Първи в класните стаи ще се върнат учениците от 1-ви до 4-ти клас, както и тези от 7-и, 8-и и 10-и клас", съобщи образователният министър Красимир Вълчев.

След това, ако обстановката позволява, от 26 април в класните стаи ще се върнат учениците от 5-и, 9-и и 12-и клас.

3556 нови случая на заразени с COVID-19 през последното денонощие при направени 17713 теста, показват данните на Единния информационен портал. Така общият брой на положителните случаи в страната от началото на епидемията достигна 364419 души. От тях активните случаи са 71720.

Още по темата

ВСС спря избора на особения разследващ главния прокурор

Предишна новина

Камарата алармира: Използват се имената на действащи ЧСИ за фишинг – атаки

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.