Прокурорската колегия с препоръка към ръководителите за спазването на мерките срещу COVID-19

Прокурорската колегия с препоръка към ръководителите за спазването на мерките срещу COVID-19
снимка:БГНЕС

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) препоръчва на административните ръководители стриктно да спазват наложените от министъра на здравеопазването противоепидепични мерки за ограничаване разпространението на Covid – 19.

Колегията препоръча да се изпълняват заповедите на главния прокурор н и на основание чл. 140, ал. 1 от Закона за съдебната власт, административните ръководители да организират дейността на прокуратурата, по начин, по който да се минимизира разпространение на заболяване. Особено внимание да се обърне на съдебни служители и магистрати, попадащи в рисковите групи.

При наличие на решения на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет за промяна на организацията на работата на съдилищата, административните ръководители да предприемат необходимите действия и да организират дейността на прокуратурата, за да може да се осъществява достъп до правосъдие на всички граждани.

"Може би е добре да се отложат всички дела, освен спешните и само дежурни прокурори и съдии да работят по тях. Разбира се това обаче зависи от решението на Съдийската колегия", коментира Георги Кузманов.

Още по темата

Правната комисия прие удължаването с 6 месеца на изтичащите лични документи

Предишна новина

Разбиха незаконната бензиностанция на Каплата в Дупница

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  съдия | нерегистриран
  8
  0

  Крайно време е съдийската колегия да вземе някакво решение относно начина на работа в съдилищата! Гледаме дела на общо основание, идват страни от цялата държава, никой не осъществява контрол дали влизащите в съда лица са с температура или други симптоми. Считам, че следва да се вземе решение за работа само по спешните дела и по възможност чрез скайп връзка, така както беше през месец март и април.

 2. 3
  съдия | нерегистриран
  7
  -1

  Какви мерки могат да се осигурят при тричленен съдебен състав, който, за да се произнесе по доказателствено искане, скрива три глави зад вдигната папка. Отстоянието между съвещаващите се съдии е под 10 см. А кабинети с по трима съдии и постоянно прихождащи членове от състава на всеки от тях, деловодители, секретари....Не случайно и СГС , и ВСС имат установени болни колеги и бройката ще расте. Не коментирам ослюнчените книжа, получавани от страните и доказания факт, че върху хартия вирусът се задържа най-дълго.

 3. 2
  деловодител | нерегистриран
  3
  -5

  А давате ли си сметка едно отлагане на дело как се прави? И че няма как да не присъстват служителите всеки ден там, за да се отлагат дела.

 4. 1
  МЛАДШИ МАГИСТРАТ | нерегистриран
  10
  0

  АЛО ВСС ВИЕ КАКВО ОЩЕ ЧАКАТЕ ДА СТАНЕ - НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ НЕЩАТА НАКЪДЕ ОТИВАТ ??? ПРОЛЕТТА ЗАТВОРИХТЕ СЪДИЛИЩАТА ПРИ 20 ЗАРАЗЕНИ ЧОВЕКА В ДЪРЖАВАТА СЕГА ПРИ 2500 ДУШИ СЕ ГЛЕДАТ ДЕЛА НА ПОРАЗИЯ БЕЗ ДА СЕ СПАЗВАТ ПОЧТИ НИКАКВИ МЕРКИ В СЪДИЛИЩАТА !!! РЕАГИРАЙТЕ НЕЗАБАВНО ......!!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.