Приближени до Мая Манолова нахлуха в Народното събрание

Приближени до Мая Манолова нахлуха в Народното събрание
снимка: "Правен свят"

Протестиращи влязоха в сградата на Народното събрание и стигнаха до деловодството. Групата е водена  oт Никoлa Вaпцaрoв, приближeн нa Мaя Мaнoлoвa и члeн нa "Изпрaви ce.БГ", ca влeзли в дeлoвoдcтвoтo нa Нaрoднoтo cъбрaниe. Сред тях са и майки от "Системата ни убива", съобщава Dir.bg.
 
Протестиращите са внесли искане в парламента за среща с депутатите, като настояват да поставят пред народните представители основните искания на протеста, които са синтезирали, без да имат претенции да изземат представителството на протеста. 

Демонстрантите искат всеки един депутат да подпише декларацията или поне 121. В декларацията под първа точка е записано, че народните представители подкрепят протеста. Под втора точка ВСС да поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев. Под трета точка несъгласие с проекта за Конституция, подкрепен от ГЕРБ. Като четвърта точка е записано предсрочно прекратяване на мандата на НС. 

По информажия на "24 часа" на възрастна жена й прилошало и изчакала линейка, легнала на платното на "Дондуков". След бърз преглед жената се изправила и се преместила на тротоара.

На извънреден брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че няма да позволи провокации в парламента или да се повтори случая с барикадираните медицински сестри.

"Призовавам НСО да си свършат работата и да уведомяват гражданите за разпорежданията ми", добави още Караянчева. 

В същото време народните представители продължават дебата в пленарна зала по промените в Изборния кодекс. По-рано днес Народното събрание удължи работното си време до приемането на всички точки на второ четене. 

Още по темата

Прокуратурата иска строг контрол срещу продажбата на наркотици около училищата

Предишна новина

ЕИСС остава на трупчета до 10 декември

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Фриц Клингенберг | нерегистриран
    2
    -3

    Циркаджии. 100 платени клакьора на превзетата държава. Този път номера нема да мине. И Манолова да се готви за среща със светиите, чийто мощи ни изпрати папата!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.