Подкрепа за резолюцията на ЕП за България ще бъде едно от най-големите национални предателства

Подкрепа за резолюцията на ЕП за България ще бъде едно от най-големите национални предателства
Борислав Цеков, д-р по конституционно право

В проекта за резолюция, който беше обсъждан в Европарламента, е включен изричен текст, с който се неглижира българският Конституционен съд и се настоява България да ратифицира скандалната Истанбулска конвенция и да въведе джендър идеологията със законови поправки. Освен това се настоява нашата страна да регистрира официално сепаратистката организация ОМО "Илинден", която твърди, че в България има "македонско малцинство" и се бори за автономия на Пиринския край. И тези текстове на практика анихилират иначе справедливите критики за корупцията.

Ето до това води тягостната некомпетентност, политическата партизанщина и интелектуалния провинциализъм на родните политически фатмаци. Защото, когато поставяш държавата си в негативен план да бъде оценявана от другите, те естествено ще повдигнат и въпросите, които тях ги вълнуват, а не само тези, които родните фатмаци смятат за важни. Ако се приеме в този си вид въпросната резолюция, това ще е национално предателство! Неслучайно мъдрите ни държавници, като Каравелов, дори когато са били репресирани от властите у нас, са казвали пред чужденците "в България не бият". Защото са знаели какво е национален интерес и как се отстоява. И че няма и не може да има чужда държава, чужда партия или чужди политици, които да са загрижени повече за българските интереси, отколкото за своите.

Само ще спомена мимоходом, че контент-анализът на проекта за резолюция на Европарламента сочи следното: терминът "джендър" е употребен 6 пъти, а "корупция" (като проблем, а не в наименованието на международни конвенции или като анти-корупиционна политика) - 12 пъти.

Диспозитивът на резолюцията има 25 точки. От тях последната - т. 25-та - има технически характер и се отнася до движението на самата резолюция след гласуването й. Така, че по същество имаме 24 точки. От тях 19 са свързани с проблеми в правораздаването и корупцията. А цели 5 са посветени, както следва:

- т. 15 - на hate speech (език на омразата) срещу ЛГБТ, роми и други малцинствени групи - дотук добре, но всъщност това е параван за истинската цел на текста - изрично се настоява България да изпълни решението на Съда в Страсбург и да регистрира официално сепаратистката организация "ОМО-Илинден", която се бори за признаване на "македонско малцинство" в България и автономия на Пиринския край.

- т. 16 - на правата на ромите, като особен акцент е настояването държавата да не провежда операции по карантиниране или блокади на ромски махали заради COVID-19.

- т. 17 - за Истанбулската конвенция. Унизителни оценки за българския Конституционен съд и настояване за ратификация на конвенцията.

- т. 18 - настоява за въвеждане на джендър-идеологията чрез включване на понятието "джендърна идентичност" в Закона за защита от дискриминация. "Джендърна идентичност" е централното понятие на анти-научната джендър-идеология, според която полът на личността не е биологично детерминиран, а е въпрос на личен избор, който обществото трябва да признава. В този смисъл "джендърна идентичност" е идентичността, с която някой се самоопределя - примерно, мъж си въобразява, че е жена и обратно.

- т. 20 пък е посветена на осъждане на идеите за повече прозрачност на НПО-тата, които са финансирани от чужбина (това са предимно соросоидните НПО, които прокарват прогресисткия и либерален дневен ред на Джордж Сорос).

Въобще, положението е "Европа ни чува. Радвайте се."

Трябва да е безпрекословно ясно, че ако тези текстове не отпаднат при гласуването, то подкрепата за тази резолюция ще бъде едно най-големите национални предателства в новата ни история! А гласувалите "за" трябва да бъдат заклеймени!

Акция по суша и въздух срещу трафика на хора, незаконната миграция и наркотиците на АМ "Марица"

Предишна новина

Прокурорската колегия бламира Иван Гешев за избора на районен прокурор на Стара Загора

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.