Отмениха отстраняването от длъжност на столичната следователка, пила пред блока и удряла полицай

Отмениха отстраняването от длъжност на столичната следователка, пила пред блока и удряла полицай
снимка:freepik.com

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отмени свое решение, с което временно отстрани от длъжност Надежда Куюмджиева – следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура, която е обвинена в хулиганство.

Както "Правен свят" писа, вечерта на 20 май 2020 г. дежурен автопатрул бил изпратен на ул. „Пловдив“ в столицата във връзка 'със сигнал за група хора, нарушаващи обществения ред пред входа на жилищен блок. На място било установено, че пред бл. 347 в ж.к. „Света Троица“ шумна компания употребява алкохол и слуша музика. Сред присъстващите имало възрастни хора и деца. Пристигналите служители на реда се представили и обяснили, че с действията си гражданите нарушават обществения ред в нощно време. Куюмджиева игнорирала разпорежданията на полицейските служители, като се държала арогантно, седнала на пейка и вдигнала чаша с водка. Последвало и агресивно поведение от нейна страна спрямо униформен – дърпане за ръка и удряне по рамото. Служителят на реда направил опит да я спре и да й сложи белезници. 

Поради повдигнатите срещу следователката обвинения, в сряда Прокурорската колегия на ВСС взе решение да я отстрани от длъжност. Сега обаче кадровиците отменят това си решение, като прецениха, че преди това ще изпратят препис от искането на главния прокурор Иван Гешев за отстраняването на Куюмджиева до СГП, както и че ще й се даде да бъде изслушана или да даде писмено становище по реда на чл. 230, ал.2 от ЗСВ.

Колегията насрочи разглеждането на искането за временно отстраняване от длъжност на следовател Куюмджиева за заседанието си, планувано за 17 юни 2020 г.

Още по темата

COVID-19 оряза приходите на съдебната власт с над 11 млн. лв.

Предишна новина

Отнеха правата на две адвокатки заради нелоялна конкуренция и уронване престижа на професията

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  | нерегистриран
  4
  0

  Кис-кис... Кис-кис... Кикотя се.. Кис-кис...

 2. 2
  02 | нерегистриран
  7
  -3

  Ех, Наде, Наде.........

 3. 1
  Ха, ха | нерегистриран
  13
  -2

  Сега се сетили да прочетат закона, след като вчера гласували. Високи професионални качества е това, да не си помислите нещо...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.