От понеделник започва приемът на документи за първоначално назначаване в районните прокуратури

От понеделник започва приемът на документи за първоначално назначаване в районните прокуратури
снимка:БГНЕС

От 12 април 2021 г. (понеделник) започва приемът на документи по конкурса за първоначално назначаване и заемане на 25 (двадесет и пет) длъжности „прокурор” в районните прокуратури, обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) на 31 март 2021 г.

В 14-дневен срок от датата на обнародване на конкурса в „Държавен вестник“ (бр. 29/09.04.2021 г.) до 23 април 2021 г., включително, с оглед спазване на въведените противоепидемични мерки в страната, кандидатите могат да подават заявления за участие само по пощата чрез лицензиран пощенски оператор, с известие за доставяне (обратна разписка), в деловодството на Висшия съдебен съвет, гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12.

Заявления, подадени след срока, не се разглеждат. При подаване на заявление по пощата, определяща е датата на пощенското клеймо (датно клеймо) при изпращането. Чрез известието за доставяне (обратната разписка) кандидатите ще получат информация, че документите им са входирани в деловодството на Висшия съдебен съвет. Участниците ще бъдат уведомени за входящия си номер при публикуване на списъците за допустимостта, по реда на чл. 182, ал. 2 от ЗСВ. Необходимо е в заявлението за участие кандидатите да посочат актуален телефон за контакт, с оглед необходимостта от обратна връзка с тях, в случай на нередовни или непълни документи в хода на проверката.

„Обръщаме внимание на участниците в конкурсите за младши магистрати 2021 г., които желаят да участват и в конкурса за първоначално назначаване, че същите НЕ МОГАТ да се ползват от представените документи в процедурата за младши магистрати и следва да представят пълен комплект с документи и по текущия конкурс, по реда им, описан в заявлението“, уточняват от ВСС.

Още по темата

Турция и Русия с най-много затворници в Европа

Предишна новина

Шестима, изнудвали длъжници със заплахи и побой, остават за постоянно в ареста

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.