Оправдаха на първа инстанция бившия депутат от ДПС Илия Илиев за купуване на гласове

Оправдаха на първа инстанция бившия депутат от ДПС Илия Илиев за купуване на гласове
Бившият депутат от ДПС Илия Илиев, снимка: БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) призна бившия депутат от ДПС Илия Илиев за невиновен за купуване на гласове, съобщиха от съда.

В кратките си мотиви след присъдата, съдията докладчик заяви, че досъдебното производство неправилно е водено от полицейски служители, при положение, че още в началото е било ясно, че разследваните са лица с имунитет и е трябвало материалите да бъдат предадени на следовател. Това е и причината съдебният състав да не приема събраните от некомпетентен орган доказателства.

Според състава, единствените доказателства, на които съдът може да се позове, са свидетелските показания, дадени в хода на съдебното производство. Нито един от свидетелите обаче не потвърди в залата, че подсъдимият му е предлагал пари. Другият подсъдим, заедно с Илиев - Иван Тодоров се е споразумял с прокуратурата за присъда от 1 г. условно с 3 изпитателен срок и 5000 лв. глоба.

През лятото на 2018 година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в СГС обвинителен акт срещу Илиев за нарушаване на изборните права на гражданите по време на кампанията за парламентарни избори през 2014г. Спрямо Илия Илиев бяха повдигнати три обвинения по различни състави на престъпление по чл. 167 от  НК.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – София в 15-дневен срок.

Още по темата

Публикуваха класирането в конкурса за преместване в районните съдилища

Предишна новина

IN MEMORIAM: Почина следователят от Сливен Васил Стойков

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Susan Benson | нерегистриран
  0
  0

  Здравейте дами и господа, нуждаете ли се от финансова помощ? Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм заемодател, а също и финансов консултант.

  Имате ли нужда от бизнес заем, личен заем, ипотечен заем или заем, за да завършите проекта си? ако отговорът ви е да, ще ви препоръчам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове заемни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми. За повече информация ни пишете по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или изпратете ми съобщение директно на WhatsApp чрез: +447903159998 и получете отговор в един миг.

  Ние сме всеобхватна компания за финансови услуги и се ангажираме да ви помогнем да постигнете всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.

  Ето няколко причини, поради които трябва да се свържете с нас за заем;
  * Удобство - Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
  * Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете.
  * Бързо директно финансиране - Получете кредита си в рамките на 24 часа след одобрението.
  * Гъвкав лихвен процент - достъпен лихвен процент от 3%.
  * Високи цени на одобрение
  * Гъвкаво погасяване - получавате шанса да изберете дата на погасяване, седмично, месечно или годишно за период от 1-30 години.
  * Лесно онлайн приложение.
  * Персонализирани насоки и експертиза.
  * Няма скрити такси

  Не губете възможност поради липса на средства. Свържете се с моята компания сега, ние можем да ви помогнем с кредит, защото сме помогнали на много хора и организации, които са били изправени пред финансови затруднения по целия свят

  За повече информация относно нашата оферта за заем, изпратете ни искането си за заем чрез този имейл адрес sunshinefinancialgroupinc@gmail.com или на WhatsApp чрез +447903159998

  Посредниците / консултантите / брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. В пълна увереност ще работим заедно в полза на всички участващи страни.

 2. 1
  | нерегистриран
  6
  -5

  Поредното доказателство,че следствието няма място в съдебната власт, а там където същински се разследва,т.е.в полицията.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.