Окръжна прокуратура – Враца предаде на съд обвиняеми за незаконни разкопки в местността „Росен“


Обвиняеми за незаконни разкопки в местността „Росен“ са предадени на съд. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт срещу С.П., А.А., Б.К. и Л.Л., привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 277а, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 28 април 2020 г. в Полицейско управление – Хайредин постъпил сигнал за извършване на иманярски разкопки в местността „Росен“ в района на с. Рогозен, област Враца. Незабавно мястото било посетено от дежурните служители на реда, които установили четирима мъже – С.П., А.А., Б.К. и Л.Л. Първоначално те се разбягали, но били върнати от полицаите. До направения от тях изкоп били намерени лопати и чук. В паркираните наблизо автомобили били открити металдетектор, малка брадва и въже. 

Четиримата мъже от с. Рогозен били привлечени в качеството на обвиняем за търсене на археологически обекти, чрез извършване на теренни разкопки, без необходимо за това разрешение. 

Предстои делото да продължи в съда.

Дискотеките отварят на 29 април, казината на 16-ти

Предишна новина

България с присъда от Страсбург заради осъден у нас, изрисувал паметник в Благоевград

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.