Обявиха конкурс за младши прокурори и следователи

Обявиха конкурс за младши прокурори и следователи

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 179 от ЗСВ, обяви 32 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури и 16 длъжности „младши следовател" в следствените отдели в окръжните прокуратури.

Колегията единодушно прие извършеното планиране за календарната 2021 г., като на основание чл. 177 от ЗСВ планира 29 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури и 16 длъжности „младши следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури.

На основание чл. 180, във връзка с чл. 176, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Колегията обявява конкурс за заемане на 29 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури в градовете, както следва: по една длъжност в Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник, Ботевград, Пловдив, Хасково, Кърджали, Смолян, Габрово, Русе, Ловеч, Добрич, Шумен, Разград, Силистра, Ямбол, две в Бургас, три във Варна и пет в Софийска районна прокуратура.

Обявява се и конкурс за заемане на 16 длъжности „младши следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури, както следва: по една в Софийска градска прокуратура, окръжните прокуратури в градовете Стара Загора, Хасково, Ловеч, Варна, Добрич, Силистра, Сливен и Ямбол, две в София и пет в Следствения отдел на Специализираната прокуратура.

След обнародване на решението за обявяване на конкурсите в „Държавен вестник“ кандидатите подават писмено заявление за участие. С оглед спазване на въведените към момента противоепидемични мерки в страната и в случай, че същите се запазят, заявления за участие се подават само чрез лицензиран пощенски оператор, с известие за доставяне в деловодството на ВСС.

Конкурсите ще се проведат от конкурсна комисия на два етапа – писмен и устен изпит, по реда на чл. 184 от ЗСВ. Писмените изпити ще се състоят в сградата на Интер Експо Център, като датите и часът на провеждане се обнародват допълнително в „Държавен вестник“, публикуват се в един централен всекидневник, както и на интернет сайта на ВСС. Устните изпити ще се проведат по график и на места, определени от конкурсната комисия.

Още по темата

Правната комисия прие на второ четене да има "прокурор, разследващ главния"

Предишна новина

„Експертът по всичкология“ Михаил Екимджиев още не може да реши дали подкрепя мерките срещу COVID-19

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  2 | нерегистриран
  0
  -8

  А кому са нужни младшите следователи?!

 2. 2
  корекция | нерегистриран
  0
  -5

  * да се чете отдолу младши. То и думата млади не е грешно! Районните прокуратури са като младежки клубове-като се гледа възрастта на инсталираните.

 3. 1
  | нерегистриран
  5
  -6

  29 млади прокурора
  16 младши следователя(не ми е ясно какво работи следователя, сигурно е нещо много важно(по важно и от лекар в ковид отделение-ако се сравнява заплащането) като гредам какви са заплатите в следствието!)


  и ...само 7 нови младши съдии. Ние прокурорска република ли сме, следователска република ли сме, щом почти няма нужда от нови съдии, назначанията на съдии ще са 6 пъти по-малко от бройката в репресивния апарат(сравни 7 и 45-общо бройки). Ми направо да се закрие съдът, следователят да обвинява, а прокурорът да осъжда.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.