Обявиха конкурс за 12 свободни места във Върховна касационна прокуратура

Обявиха конкурс за 12 свободни места във Върховна касационна прокуратура
снимка:БГНЕС

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви нов конкурс за повишаване във Върховната касационна прокуратура (ВКП). Свободните места за върховни магистрати са общо 12.

14 дни, след публикуването на решението в „Държавен вестник“, желаещите магистрати ще могат да подават документи в администрацията на ВСС.

Към документите трябва да бъдат приложени служебна бележка, издадена от административния ръководител, която да удостоверява общия юридическия стаж, прослуженото време на заеманата длъжност, както и стажът в съответната система на органите на съдебната власт; кадрова справка и информация за резултатите от проверките на по-горестоящите органи на съдебната власт и на Инспектората към ВСС и справка за разгледаните и приключените от кандидата дела и преписки през последните три години от дейността му; копие от три акта, изготвени от кандидата през последните три години от дейността му, по избрани от него разгледани и приключени дела и преписки; документи по желание, свързани с притежаваните професионални и нравствени качества.

Още по темата

Спират строеж на сгради ''Нове Хоумс'' АД, свързани с Васил Божков

Предишна новина

Accused Vasil Bozhkov discusses the preparation of the protests and an official cabinet in Bulgaria

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.