Новото ръководство на САК встъпи в длъжност

Новото ръководство на САК встъпи в длъжност

Софийската адвокатска колегия (САК) вече е с ново ръководство, след като председателят Стефан Марчев, членовете на Адвокатския съвет, Контролния съвет и Дисциплинарния съд встъпиха в длъжност.

Столичната адвокатура проведе избори за председател и членове на органи на два пъти. Първото гласуване се проведе на 26 януари м.г., а второто – на 2 февруари м.г. Макар и трудно, за председател на САК бе избран адвокат Стефан Марчев, който бе изпратен на балотаж заедно с колегата си Александър Машев. След повторно гласуване бяха определени и членовете и ръководството на Дисциплинарния съд и контролния съвет към САК.

Веднага след финала и на двата тура на изборите обаче адвокати подадоха жалба до ВАдвС като възразиха, че сред гласувалите в процедурата е имало адвокати, който не са заплатили изискуемия членски внос в определения за това срок, но въпреки това са взели участие, за некоректно броене и за неистински бюлетини. След което висшият орган на адвокатурата касира изборите. На 16 март обаче Върховния касационен съд (ВКС) отмени решенията на ВАдвС, с които са обявени за незаконосъобразни изборите за органи на САК.

Поздравления и пожелания за успехи в начинанията отправи към колегите си и адв. Ивайло Данов, който беше досегашният председател на САК. „Приемете моите поздравления за избирането Ви за членове на органите на Софийската адвокатска колегия. Живеем в динамично време и сме свидетели на сериозни промени в стереотипите ни. Промените винаги са носили свежест и нов поглед. В този смисъл, най-голямата колегия в България има шанс да се възползва от Вашите знания, умения и опит, които да издигнат работата на всички колеги на нови нива. Пожелавам Ви преди всичко здраве, късмет и професионални успехи! Грижете се за достойнството на нашата професия и за издигането на нейния престиж!“, обърна се адв. Данов към колегите си.

Още по темата

ВАС с решения по 6 жалби срещу броя на изборните секции в САЩ

Предишна новина

ВКС иска Конституционният съд да му обясни какво е „пол“

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Данов си отива | нерегистриран
    2
    0

    А може ли един Център за консултиране от 6 стотинки?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.