Нотариусите отлагат Общото си събрание за лятото

Нотариусите отлагат Общото си събрание за лятото

Нотариалната камара отлага Общото си събрание заради пандемията от COVID-19. Това става ясно от съобщение на официалния сайт на Каматара.

„Съветът на нотариусите на Нотариалната камара на Република България с оглед  Заповед № РД-01-220/08.04.2021 г. на министъра на здравеопазването, с която се преустановява провеждането на конгресно-конферентни мероприятия до 30.04.2021 г., и невъзможност за провеждане на редовното Общо събрание на Нотариалната камара на Република България, насрочено за 24-25 април 2021 г., както и съгласно чл. 55, ал. 2 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност, на свое редовно заседание, проведено на 12 април 2021 г. прие решение за свикване на редовно Общо събрание на Нотариалната камара на Република България на 26 и 27 юни 2021 г.“, пишат нотариусите.

Съобщението за свикване на редовно Общо събрание на Нотариалната камара на Република България за 2021 г. предстои да бъде обнародвано в „Държавен вестник“ в срока, предвиден в  чл. 55, ал. 2 от ЗННД.

Междувременно, предстои да стане ясно и дали адвокатите също ще могат да проведат Общи събрания по колегии за излъчване на делегати за предстоящото на 29 и 30 май 2021 г. Общо събрание на адвокатурата, по време на което ще се състоят изборите за ново ръководство на Висшия адвокатски съвет.

Както „Правен свят“ писа, адвокат Райна Аврамова, която е член на столичната адвокатска колегия и кандидат за председател на Висшия адвокатски съвет, сезира здравния министър за проблема и го помоли да уточни дали въпреки заповедта е допустимо провеждането на събрания на колегиите в страната за излъчване на делегати. Очаква се въпросът да бъде обсъден и на заседанието на Висшия адвокатски съвет (ВадвС) в петък.

Още по темата

Проф. Близнашки: Защо е този ужас от прокуратурата?

Предишна новина

Здравният министър, а не НОЩ, носи отговорността за епидемията

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.