Намаляват полицаите на протестите в София заради случаи на Covid-19


След новите случаи на коронавирус в столичната полиция, ръководството на СДВР намалява броя на служителите, охраняващи протестите.

С около една трета ще бъдат намалени полицаите, които участват в охраната на демонстрациите в София. Няма униформени с тежки симптоми, но са взети мерки да бъдат карантирани и техните контактни лица. 

На брифинг началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Радослав Стойнев потвърди, че мъж е бил задържан вчера, след като подпалил тента на Орлов мост.

„Неминуемо редуцирането на полицейския състав ще доведе до натоварване на служителите“, каза още той.

В последната седмица са откривани по пет-шест случая на ден на заболели полицаи, обясниха по-рано днес източници от СДВР. Заедно с карантинираните бройката на хората, които няма да могат да участват в охраната, намалява значително.

Не се изключва и възможността да бъдат командировани и полицаи от провинцията. Източници от МВР обясниха, че полицаите са затруднени да спазват противоепидемичните мерки в автомобилите и в микробусите, както и в самите кордони по време на протеста.

От МВР заявиха още, че към момента няма данни за полицаи, които да са в тежко здравословно състояние. Спешно съвещание е било свикано тази сутрин в СДВР заради рязко увеличение на случаите на корона вирус в столичната дирекция.

От Столичната дирекция на полицията призоваха протестиращите да спазват реда, а столичани да избират алтернативни маршрути, за да не попадат в блокади на Орлов мост и други възлови кръстовища.

Отмениха смъртната присъда на атентатора от Бостънския маратон

Предишна новина

Обвиняват Илон Мъск в расизъм

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.