Криминално проявени от БОЕЦ са окупаторите на „Орлов мост“

Криминално проявени от БОЕЦ са окупаторите на „Орлов мост“
снимка: Dariknews

Двете лица от блокадата на "Орлов мост", които рано тази сутрин отказаха да преговарят с представителите на Столичната община и на СДВР за облекчаване на трафика в София, се оказаха с криминални регистрации, установи репортерска проверка. Местната власт ги увещаваше да пропуснат поне колите на две градски линии, за да се придвижат хората, но получиха категоричен отказ, докато не получат исканите оставки, съобщи Dariknews.

Въпросните окупатори на кръстовището се оказаха Тихомир Василев и Георги Георгиев от приближеното на банкера Цветан Василев сдружение БОЕЦ. Двамата охотно даваха интервюта в ефира на трите национални телевизии сутринта, като се заканваха, че няма да свалят блокадата на ключовото за София кръстовище.

"Протестът е за това, за да причини неудобство", отвърнаха двамата.

Тихомир Валериев Василев е с криминална регистрация по член 172 б от Наказателния кодекс, научи Dariknews. Текстът от кодекса гласи, че “който без съгласието на притежателя на изключителното право използва в търговската дейност марка, промишлен дизайн, сорт растение или порода животно, обект на това изключително право, или използва географско означение или негова имитация без правно основание, се наказва с лишаване от свобода до 5 години и с глоба до 5 хиляди лева“. Василев е попаднал в полезрението на правоохранителните органи, защото е бил хванат да продава ментета на световноизвестни модни марки на пазара в "Люлин". През миналата година му е повдигнато и обвинение от прокуратурата заради продажбата на тези ментета.

Със съвсем прясна криминална регистрация е и Георги Борисов Георгиев, по-известен като "личния БОЕЦ" на укриващия се в Белград Цветан Василев. През май тази година Георгиев бе задържан от органите на ОДМВР-Видин и също се сдоби с криминална регистрация. Георгиев има обвинение и за хулиганство и причиняване на леки телесни повреди още през 2019 г., повдигнато от Видинската районна прокуратура, след като нападна журналистически екип на Канал 3. Нападението бе извършено на 5 юни 2019 г. във Видин, а на Георгиев бе наложена мярка за неотклонение “подписка”.

Двамата са сред блокадажиите на кръстовището, които пречат на хора с увреждания и на пенсионерите да се придвижат с градския транспорт, а на останалите столичани - да отидат навреме на работа. Заради отнетото право на движение стотици граждани затрупаха Столична община със сигнали, че са осуетени гражданските им права.

Още по темата

Георги Близнашки: Няма връщане назад за бегълците от закона - Божков, Василев и Прокопиев! Защо Радев не ги порица?

Предишна новина

Окончателно: Условни присъди за двама лекари заради смъртта на бебе

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  Рената Инджова, бивш служебен премиер | нерегистриран
  1
  -4

  Българският народ се събуди. Онова, за което мечтах десетилетия наред, сега може да го видя. Имаме протест, който съчетава в себе си изключителна цивилизованост и модерност и едновременно с това светът вижда, че тези хубави деца и интелигентни хора живеят в условия на една непоносима диктатура. Това ги удивлява и смятам, че това е най-големият ефект от протестите досега. Целият свят разбра, че корупция, мафия и България са едно и също нещо.
  Предполагаемите гласове в записите с ББ вече са доказани негови гласове. А като сложим речника нямаме никакво съмнение, че става дума за циника, безпардонния в езика си, с примера си, развратил цели поколения, и децата слушат този език, Борисов вече е скопил държавата с всичко, което е направил за целия период на управлението му. Отговорността за неподаване на оставка и отговорността за това заинатяване и необръщането на внимание върху гнева на хората вече трябва да се носи от Европа и специално от Европейската комисия. Те са тези, които не взимат отношение по нещата, които стават в България. Продължават да финансират страната ни, а точно това финансиране Борисов използва, за да увеличава мощта си.
  Протестиращите предлагат гнева си за това, че до този момент са държани в бедност, и безработица. Един протест предлага първо гнева си и отхвърлянето на онова, което досега са му предлагали, нататък – един политически процес винаги ще извлече алтернатива.
  Най-важното сега е да не позволим на Борисов да организира избори. Диктатурата вече е дискредитирана и нейното лице е показано пред целия свят.Никоя диктатура с този имидж, който има в момента премиерът, с този език, който има, с тези чекмеджета – това нещо не може безкрайно да продължава.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.