Каракачанов с остро обръщение към Лозан Панов: Вас майка ли Ви е раждала или трансджендър?

Каракачанов с остро обръщение към Лозан Панов: Вас майка ли Ви е раждала или трансджендър?
Красимир Каракачанов, снимка:БГНЕС

"За мен като вицепремиер намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата, пряко засягат националната сигурност". Повод за острата реакция на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов станаха внесените от Гражданската колегия на Върховния касационен съд в деловоството на Конституционния съд на България серия от въпроси, касаещи равенството пред закона и забраната за половата дискриминация.

Наред с това в текста се иска тълкувание дали традиционната религия в България е източноправославното вероизповедание, засягат се нормите за семейството, майчинството и децата, поставени от Основния ни закон под закрила на държавата и обществото, брака като доброволен съюз между мъж и жена и това, че жената – майка се ползва от особена закрила. Това са: чл. 6, ал. 2, чл. 13, ал. 3, чл. 14, чл. 46, ал. 1 и чл. 47, ал. 2. Във въпросите се обръща внимание и на чл. 5, ал. 1 и 2, които касаят върховенството на Конституцията на стараната ни, като по този начин поставят под съмнение нейното действие като висш закон пред цитираните в документа Конвенция за защита правата на човека и основните свободи и Харта на основните права на ЕС.

И нещо повече. Върховните съдии искат от Конституционния съд да отговори дали понятието „пол“, което е дефинирано на ниво Основен закон, е в тези зададени граници или би могло да се тълкува като „самостоятелно психологическо и/или социално изражение, различно от биологичното?“.

В резултат на питане на ВКС Кракачанов се обърна през Фейсбук към председателя на ВКС Лозан Панов със следното питане: 

Уважаеми г-н Лозан Панов,

Обръщам се към Вас в качеството ми на заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и министър на отбраната на Република България.
Разбирам, че съдът, който Вие ръководите – Върховният касационен съд – е попитал Конституционния съд дали полът е биологично определен, или има социално и психологическо измерение.

Отсега Ви казвам – не е нужно да питате конституционните съдии. Аз ще Ви задам един прост въпрос и моля Вие да си отговорите на него – Вас майка ли Ви е раждала, или трансджендър? Вас баща ли ви е създал, или трансджендър?

Питам същото и Вашите колеги, които са взели това решение и са се подписали под него. Вярно, че има един стар виц за радио Ереван дали мъж може да забременее от мъж и отговорът е – „в една съседна държава опитите продължават“, но все пак нека правим разлика между виц и реалност.

В България думата „майка“ е свята. В България защитата на християнската религия е заплащана с кръв в мракобесните години на турското робство. В България жената – майка, семейството и децата са основна ценност и стожер на обществото. Не разбирам хората, които са си позволили да искат тълкуване на тези ценности, защитени и в Конституцията на България.

Защо? Кому е нужно? Чии интереси защитават хората в подопечния Ви съд, г-н Панов?

Неслучайно се обръщам към Вас. За мен намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата и поставянето под въпрос на върховенството на Конституцията, са неща, пряко засягащи националната сигурност.

Кой стои зад тези провокации и опити за разклащане на моралните, духовни и законодателни устои на обществото и държавата ни, г-н Панов?

Още повече в една тотална демографска криза, наричана от експертите даже катастрофа. Кому е нужно допълнително да разнебитваме съзнанието на младите хора с подобни неща?

Според статистиката след по-малко от 30 години ние, българите, ще станем застаряващо малцинство и циганите ще ни превземат. И поради тази причина Ви призовавам да кажете – кому е нужно това?

Едва ли жалбата на един трансджендър, че са му отказали смяна на имената от мъжки на женски е истинският повод съдиите от ВКС да поискат тълкуване на конституционни текстове, които са стожери на държавността, християнските ценности, морала и нормалността.

Кога забравихте, че Темида е с превръзка на очите символично? Защото съдът трябва да „мери“ на везните на правосъдието безпристрастно. И не трябва да обслужва политики и идеологии, които са във вреда на българския народ.

Спирам с Вас и се обръщам към българските граждани. В качеството ми на заместник министър-председател и министър на отбраната, заедно с депутатите на ВМРО в 43-ото и 44-ото Народно събрание, спряхме всякакви подобни опити за налагане на извращението като норма в българското общество.

Аз заставам зад огромната част от българското общество, което се противопостави именно на това. И съм убеден, че заедно ще продължим да се борим извращението да не става норма в държавата ни.

Убеден съм също така, че заедно с Вас – нормалните български граждани – няма да допуснем и занапред подобни неадекватни политики, насочени срещу нормалността, семейството, християнството, държавността и националната сигурност на България.

Още по темата

Европейските страни с все по-строги мерки срещу разпространението на COVID-19

Предишна новина

Главният прокурор: Решението на Съда на ЕС за ЕЗА действа за в бъдеще. Чакаме желаещите да се върнат в София, ако могат

Следваща новина

Коментари

12 Коментара

 1. 12
  Лозанита, защо не отговаряш?! | нерегистриран
  7
  -6

  Майка или трансджендър те е раждал? Верно, то не че има нужда от отговор, то ти си мязаш изцяло на трансджендър. Но от кумова срама кажи "аз не съм трансджендър", председател на ВКС си все пак. То не че и там не го обърнахте на джендърщина...

 2. 9
  Хахахаха! | нерегистриран
  13
  -23

  Явно скритите лимонки от НПО-тата и Съдебната система вече са се изказали под коментарите! Каракачанов е прав на 100% . Чичо Ади също беше прав. Другарят Джугашвили и той.

 3. 7
  фифи | нерегистриран
  19
  -13

  Този да се гледа пазарските торбички и да не се опитва да се прави на умен

 4. 4
  | нерегистриран
  21
  -15

  Срамувам се от това, че такива запетайки са водещи политици у нас.
  С какво се провиних, Боже, та ме наказа в такава държава да се родя?!

 5. 3
  | нерегистриран
  39
  -19

  Много грозно изказване на г-н вицепремиера. Показва пълно неразбиране на правото и законите, не само на Република България, но и на международното право. Злобно. Срам.

 6. 2
  Жабата и гьола | нерегистриран
  35
  -18

  Сега, от своя страна, Панов да напише писмо до Каракачанов и да го пита за търговията с български паспорти, за адресно регистрираните хиляди македонци на адреса на централата на МВРО, за продажбите на недвижими имоти на армията на безценица, за шпионите с допуск за класифицирана информация в неговото министерство, за съпорта към "патреотичните" "каузи" от медиите на ДПС....

 7. 1
  ? | нерегистриран
  31
  -26

  След тези думи това от снимката ми падна още по-ниско в очите. Голяма излагация - всеки ден нова. А човек си мисли, че по-ниско от нивото му няма на къде. Това се оказа обаче надарено - показа, че винаги може и повече.
  А тия, дето публикуват отявлени обиди и смятат, че привличат съмишленици, са още по-нещастни.
  Последни издихания, вероятно?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.