Как „Антикорупционният фонд“ пусна „Брада“

Как „Антикорупционният фонд“ пусна „Брада“
Веселин Денков - Весо Брадата, снимки:АКФ

Горещите дни са най-оборотното време за издателите на чиклит романчета. Поне така беше, докато не дойдоха на мода онлайн медиите и модерната, макар и побългарена, „разследваща“ журналистика. Вместо човек да дава пари за книжлета, струващи колкото порция сафрид по крайбрежните капанчета, в наши дни Фейсбук му предлага напълно безплатно пореден епизод от сапунените сериали, продуцирани от „борци“ с мафията и корупцията.

През последните години у нас продуценти на сензационни чиклит сериали са бивши кадри на Иво Прокопиев, ситуирани в т.нар. „Антикорупционен фонд“ и превърналите се в пощенска кутия за всевъзможни компромати „журналисти“ от „Биволь“ и БИРД.

От около месец на пазара е сапуненият крими сериал за „жертвата“ на спецправосъдието Веселин Денков, по известен с прякора „Весо Брадата“. В сапунката главната роля играе неговата актуална сподвижница в живота – бившият модел Ивайла Бакалова. Продукцията е дело на бившия журналист от изданията на Прокопиев – Николай Стайков и Андрей Янкулов, бивш прокурор, известен повече с пребиваването си като заместник-министър на правосъдието в мандата на Христо Иванов. Записи със скрити камери, позволяващи изваждане на предварително търсени цитати, фантасмагорични твърдения, съчетани с манипулативно свързани обстоятелства, служат за изграждането на същински трилър, чиято основна цел е да доведе до сатанизиране на органите на специализираното правосъдие у нас. За целта от т.нар. „Антикорупционен фонд“ буквално пускат „Брада“ в защита на Денков, за да спомогнат за генералната цел по унищожаването на специализираните органи и унижаването на магистратите, правораздаващи там.

На лекомислената аудитория лесно обаче може да се внуши как всичко в спеца има цена. Висока цена! Много висока цена!

Внушение първо: Денков знаел много отдавна, че е „поръчан“.

Внушение второ: Денков е бил „поръчан“ лично от бившия премиер, защото плащал за протестите срещу правителството и главния прокурор.

Внушение трето: Денков можело отдавна да е извън ареста, но трябвало да плати съответната сума.

Внушения да искаш в сериалите на „Антикорупционния фонд“, чиято единствена цел в последните две години е да сатанизира Специализираната прокуратура и Специализирания наказателен съд. Няма значение кой говори, дали този, който говори, го прави в своя защита или в интерес на съответния клиент и прочие. Пропагандата се харчи ударно, докато политически марионетки и дори адвокати на подсъдими и обвиняеми точно пред спецправосъдието коват законовите поправки, с които искат неговото ликвидиране. Всъщност войната срещу спецмагистратите никога не е спирала. Особено след като там бяха прехвърлени разследванията и делата за т.нар. „корупция по високите етажи на властта“.

Титанична глупост е да кредитираш защитната теза на човек, който е обвинен за участие в престъпна група за рекет и изнудвания. Защото възлюбеният на Ивайла Бакалова – Веселин Денков - прекара осем месеца в ареста по тези обвинения, а не защото е плащал за протести. Да, винаги може да се окаже, че Денков няма нищо общо с наказателната бригада на „Пифовете“ от „Люлин“ и схемите, разигравани с една заложна къща. И всичко това е много добре известно на авторите от „Антикорупционен фонд“. Но това е малозначително, а за извинение на онази част от аудиторията, която мисли, са посочили, че във филмчетата им представят „защитна теза“ на преследвани от правосъдието лица. Дали Стайков и Янкулов съзнават, че така го докарват почти като онези тарикати, които винаги предлагат изгодни условия, докато зарибеният шаран не разбере, че е минат, когато най-накрая види написаното със ситен текст, обикновено под черта на договора. На нещо подобно изглежда публикацията на „Дневник“ от 19 юни, озаглавена: „Кои са Ивайла Бакалова, Веселин Денков…“. Едва там може да се забележи и една съществена подробност, свързваща Веселин Денков с показно разстреляната Станка Марангозова.

През м. октомври 2019 г. Марангозова бе убита пред дома си до болницата „Св. Анна“ в столичния квартал „Младост“ 1. Няколко часа по-рано прокуратурата е внесла обвинителен акт за изнудването на Марангозова от ... Веселин Денков и от Иво Масларов, доведен син на бившата социална министърка Емилия Масларова. В миналото Станка Марангозова осъществява финансови операции със средства на Денков и Масларов, които твърдят, че ги е измамила. Самото убийство на Марангозова бе разкрито изключително бързо – за поръчител се сочи Масларов. А като посредник в осигуряването на килъра се оказа и офицер от Националната служба по охрана. Ако бяха обективни „следователите“ от „Антикорупционен фонд“ можеха да заподозрат, че мотив от ликвидирането на Станка Марангозова би могъл да има и Веселин Денков. Безспорен факт е, че, ако днес бе жива, Марангозова можеше да бъде важен свидетел в разследванията за пране на милиони левове, но в съзнанието на мнозина, гледащи с интерес сапунения сериал с Ивайла Бакалова и там някакви си мафиоти, финансовата брокерка ще остане с откритата до трупа й бяла роза.

Едва ли в „Антикорупционния фонд“ са такива наивници, за да не осъзнават, че обслужвайки задкулисни интереси, насочени към ликвидиране на спецправосъдието и унищожаването на независимостта на прокуратурата в по-мащабен план, всъщност съучастват в замитането на следи на същата тази организирана престъпност, срещу която толкова гордо декларират, че се борят. Всъщност, едва ли им пука. За да твърдиш, че се бориш с мафията, трябва преди всичко да имаш морал, който трудно може да се свърже с основните герои в продукциите на „Антикорупционния фонд“. Като се започне с фантасмагориите на Илия Златанов, влязлата в конфликт с цялата си фамилия „жертва“ от блокбъстъра „Осемте джуджета“, през глупостите на Димитър Ламбовски, фамозният гробокопач на Младен Михалев – Маджо, мазно прегърнал Христо Иванов на „Орлов мост“, та като се стигне до сълзите на клетата Ивайла Бакалова и кръчмаря Веселин Денков –Весо Брадата, на човек не му остава нищо друго, освен да си каже, че у нас всички са жертви. При това невинни жертви на едни мракобесни типове и дами – спецпрокурори, чиято единствена цел е да похитят поредния печеливш бизнес, сътворен с къртовски труд и платени до стотинка данъци.

Тъжно е, че този фарс се разиграва от персони, които нагло асоциират себе си с починалия неотдавна бивш американски посланик Джеймс Пардю. Та, нали той беше този, който още преди години бе разкрил, че прането на пари най-често се осъществява през хотелиерство или ресторантьорство. Дали Негово Превъзходителство би се гордял с „разследванията“ на маминия съдийски син или на търговеца на артикули за възрастни? Не, никога! Защото те не целят разкриването на истината или защита на обществения интерес, а прозрачно подгряват общественото мнение за очакваното продължение на опитите за закриване на спецправосъдието, на което предстои да станем свидетели след месец.

Още по темата

Отстраниха от длъжност надзиратели от ареста на "Г. М. Димитров"

Предишна новина

Откриха контрабандни златни накити за над 500 000 лв. на "Капитан Андреево"

Следваща новина

Коментари

15 Коментара

 1. 15
  | нерегистриран
  16
  0
  До коментар #14 от " | нерегистриран":
  Абе не ги разбираш още схемите на някои адвокати и други т.нар."уреждачи" най- вече по мерките. Такива като Бакалова и гаджето й са им екстра "клиенти". По- важното е, че за парите докладчикът по мярката по принцип изобщо си няма и представа. Ако я измени се казва, че "нашият човек е свършил работа", ако пък не я измени се вкарват клиентите в друга схема, че е станал проблем, отгоре го натискат и други тинтири-минтири.

  Аз така преди години случайно разбрах, че съм взел 10000 долара по един случай. Отначало побеснях, а после ми стана смешно.

 2. 14
  | нерегистриран
  30
  -7
  До коментар #12 от ".. | нерегистриран":
  Е кое точно му е измамата?
  Четете ги тези кодекси бре,колеги!

  Абе не ги разбираш още схемите на някои адвокати и други т.нар."уреждачи" най- вече по мерките. Такива като Бакалова и гаджето й са им екстра "клиенти". По- важното е, че за парите докладчикът по мярката по принцип изобщо си няма и представа. Ако я измени се казва, че "нашият човек е свършил работа", ако пък не я измени се вкарват клиентите в друга схема, че е станал проблем, отгоре го натискат и други тинтири-минтири.

 3. 13
  неангажиран | нерегистриран
  13
  -3

  Веселин Денков "Брадата", известен столичен лихвар, поръчал отвличането на Марангозова преди години.
  Ивайла Бакалова преспала с целия криминален контингент в страната ...
  Тези двамцата хубавци "бизнесмен" и "Мис България" са хора, на които не само не трябва да се дава трибуна за публични изяви, а трябва да бъдат най-малко освидетелствани относно тяхното душевно и психическо състояние. НК И НПК няма да коментирам, оставям това на компетентните органи.

 4. 12
  .. | нерегистриран
  6
  -16
  До коментар #10 от " | нерегистриран":
  Провокация към подкуп друг път. Чиста измама на двамата тарикати- Писков и на другия "Консултанта по озеленяване".

  Е кое точно му е измамата?
  Четете ги тези кодекси бре,колеги!

 5. 11
  Манджукич | нерегистриран
  12
  -1

  Тези тарикати от въпросния Фонд са си сбъркали представката, вместо "про" са сложили "анти".

 6. 10
  | нерегистриран
  6
  -7
  До коментар #8 от " | нерегистриран":
  В случая е налице класическа провокация към подкуп!
  Явно брадата доста е загазил,за да кара бакалова да извършва подобен тип престъпление,с цел отклоняване от същината на делото и неговата вина.

  Провокация към подкуп друг път. Чиста измама на двамата тарикати- Писков и на другия "Консултанта по озеленяване".

 7. 8
  | нерегистриран
  19
  -6

  В случая е налице класическа провокация към подкуп!
  Явно брадата доста е загазил,за да кара бакалова да извършва подобен тип престъпление,с цел отклоняване от същината на делото и неговата вина.

 8. 7
  | нерегистриран
  22
  -3

  Работещите с т.нар. “фонд” получават пари, за да пишат компромати и да ги разпространяват публично. Попитайте ги за източника на тези средства, с които те живеят и проверете зависимостите им. Това са само добре платени и поръчкови изпълнители. Защо крият произхода на парите, от които се хранят зад юридически лица? Нека да застанат пред всички с истинските лица на спонсорите си и тогава да правят анализи на институциите в България.

 9. 6
  До адвокат | нерегистриран
  12
  -1

  Интересна ще е позицията на съдията Немска по казуса с мъжа й.

 10. 5
  Адвокат | нерегистриран
  15
  0

  Е да каже Бакалова дала ли им е тези пари? Щото аз не бих им дал и стотинка. Опита на адвокат Писков в областта на наказателното право според мен клони към нула и ако има опит, то е в областта на административното право, по обясними причини.

 11. 4
  Не е нужно да сатанизираш Сатаната. Достатъчно е да го следваш. | нерегистриран
  2
  -8

  Това е важно, авторе.

 12. 3
  | нерегистриран
  12
  -2
  До коментар #2 от "Владо | нерегистриран":
  Антикорупционният фонд дали е получил разрешение от наблюдаващия прокурор при продуциране на сериалчето да разгласява материали от разследването и да разкрива информация от същото??? Нека си прочетат чл. 360 от НК преди да търсят сензация чрез абсурдни внушения и защитни тези!

  Ами не видях някаква инф. съществена от делото , освен исканите най-малко 100 000 евра от двама мушмороци и сплетните на Янев. А съдия Немска трябва вечер да по сто тояги на голо да удря на мъжа си, а сутрин с шамари да го изпраща на работа.

 13. 2
  Владо | нерегистриран
  15
  -7

  Антикорупционният фонд дали е получил разрешение от наблюдаващия прокурор при продуциране на сериалчето да разгласява материали от разследването и да разкрива информация от същото??? Нека си прочетат чл. 360 от НК преди да търсят сензация чрез абсурдни внушения и защитни тези!

 14. 1
  | нерегистриран
  27
  -1

  От клиповете на Фонда е ясно,че едни "уреждачи" са се опитали да измъкнат сериозна сума от Бакалова, а тя явно е и търсила да урежда мъжа си по този начин. Друг е въпросът какво са щели да "уредят". А на Яне Янев трябва да си малоумен за да му се връзваш на схемите.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.