Желаещите да влязат в съдийската КАК могат да подават документи до 8 февруари

Желаещите да влязат в съдийската КАК могат да подават документи до 8 февруари
снимка:БГНЕС

До 08 февруари 2021 г. ще се приемат заявления за участие в процедура за избор на трима членове на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) от Пленума на ВКС, съобщиха от съда.

Съгласно Вътрешните правила за организацията на дейността на КАК, Пленумът на Върховния касационен съд (ВКС) избира за нейни членове четирима действащи съдии, разпределени така: двама съдии със специализация по гражданско право, един съдия със специализация по наказателно право и един съдия със специализация по търговско право.

На 07 октомври 2020 г. Пленумът на ВКС избра един съдия със специализация по гражданско право за член на Комисията по атестирането и конкурсите при Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

За да бъде попълнен съставът на Комисията, е необходимо да бъдат избрани от Пленума на ВКС за нейни членове още трима действащи съдии – един със специализация по гражданско право, един със специализация по наказателно право и един със специализация по търговско право.

Затова председателят на ВКС изпрати до ръководителите на апелативните, окръжните, военните съдилища и Специализирания наказателен съд писма относно възможността за подаване на заявления от съдиите за участие в процедурата за избор на трима членове на Комисията в срок до 08 февруари, включително. Документи се приемат и по електронен път (на ел. поща: tsvetolyuba_vaseva@vks.bg) или по факс (02/9883985). Към заявленията се прилагат автобиография и документи за съответствие с изискванията на чл. 37, ал. 4 от Закона за съдебната власт.

Изпратените заявления в рамките на предишния посочен срок – до 26 октомври 2020 г., се приемат за редовно подадени. Съдиите, които са ги изпратили, единствено трябва да потвърдят желанието си за участие в процедурата.

Още по темата

Трима от групата на Бобокови по аферата „Боклукгейт“ признаха вина и чакат присъди в четвъртък

Предишна новина

Съдът окончателно остави Кристиан Николов в ареста

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Службогонци по Иван Вазов | нерегистриран
  1
  -1

  Малко е да има само тази комисия. Необходимо е да се създадат още комисии: по спазване на етичните правила, по разпределението на допълнителното възнаграждение, по условията и реда в съдилищата с подкомисии: районни, окръжни, апелативни и още няколко комисии. България е на първо място в Европа по брой на комисии, агенции, бюра, комитети, служби, дирекции, управления, съвети на глава от населението!

 2. 1
  От тръстиката | нерегистриран
  5
  -1

  Разбира се, за районни съдии при богоподобните няма място.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.