Излезе заповедта на здравния министър за мерките след 1 април

Излезе заповедта на здравния министър за мерките след 1 април
Проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването, снимка:БГНЕС

Започва поетапно разхлабване на мерките у нас. Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде заповед за въвеждане на временни противоепидемични мерки, считано от 1 април 2021г.

От четвъртък, 1 април, се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления. Те ще могат да работят при заетост не повече от 30% от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство.

От 1 април се допускат и посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове. Ще работят и плувните басейни и комплекси при използване на не повече от 30% от капацитета и при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.

От 1 до 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, ще могат да работят с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи (тераси, градини и др.), при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа. Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове, които остават затворени до края на месец април.

Министърът на здравеопазването нареди от понеделник, 5 април, детските градини и яслите да възобновят работата си. След края на пролетната ваканция на учениците, от 12 април, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас, като графикът ще бъде оповестен в рамките на следващата седмица.

Също от 12 април се допускат груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа. 

Пълния текст на заповедта на министъра може да видите ТУК.

Още по темата

Избраната от ВСС реформа на съдебната карта предизвика вълна от недоволство сред съдиите

Предишна новина

Хванаха 41 мигранти на АМ „Тракия“

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    анонимен | нерегистриран
    1
    0

    ПУСНЕТЕ ДЕЦАНА НА УЧИЛИЩЕ ОТ УТРЕ! СМЕШНО Е ДА ОСТАВАТ ОЩЕ ДВА ДЕНА У ДОМА!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.