Искат задържане под стража за брата на Димитър Рачков

Искат задържане под стража за брата на Димитър Рачков

Районната прокуратура в Бургас внесе в съда искане за най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Петър Рачков. Братът на популярния актьор Димитър Рачков е обвинен за това, че противозаконно държал в себе си метамфетамин. Престъплението е осъществено на 21 март т.г. в землището на село Дебелт.

Тогава Рачков се опитал да се измъкне от полицейска проверка, но ударил автомобил на жандармерията и изхвърлил топчета с неизвестно вещество. Експертиза по-късно доказа, че става дума за метаамфетамин. Петър Рачков е обвинен и за това, че на посочената дата на два пъти оказал съпротива на полицейски служители, пречейки им да изпълняват служебните си задължения. При първия от случаите, не се подчинил на подаден звуков сигнал от служителите на реда.

Той не спрял управлявания от него автомобил, за да избегне проверка. Използвал заблуждаващи маневри и навлязъл в лентата за насрещно движение, с което създал предпоставка за настъпване на пътнотранспортно произшествие. Блъснал застигналия го полицейски автомобил, движейки се на заден ход, след което оказал съпротива при арест – буйствал и бутал полицейските служители с ръце.

От прокуратурата припомнят, че обвиняемият е осъществил престъпленията в изпитателния срок на присъда, постановена му за разпространение на наркотични вещества.

Същевременно той е предаден на съд от Окръжна прокуратура Бургас за противозаконно държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение. Разпоредителното заседание по това дело бе днес. На него Петър Рачков отказа споразумение с прокуратурата. Той не прие и варианта да признае вина и процесът да мине по реда на съкратеното съдебно следствие, при което наказанието се редуцира с една трета. Петър Рачков е обвиняем за това, че на 15.08.2020 г., в Бургас, в себе си и в гараж, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин и амфетамин. Веществата били на стойност 40,29 лв.

Бургаският окръжен съд потвърди взетата спрямо подсъдимия мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1000 лв. и наложената мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на Република България“.

Още по темата

Откриват и спират избора на разследващ главния прокурор на 8 април

Предишна новина

144 сигнала за нарушения на изборния процес са регистрирани към 31 март - задържани са 34 души

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.