Гешев: Съвременната престъпност няма граници, само с общи усилия може да й противодействаме

Гешев: Съвременната престъпност няма граници, само с общи усилия може да й противодействаме
Отляво - главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески, отдясно - Миланко Каянич – заместник-главен прокурор на Босна и Херцеговина и ръководител на Специализиран отдел за военни престъпления, снимка:ПРБ

“Съвременната престъпност няма граници, само с общи усилия може да й противодействаме. Около това се обединихме на приключилия Втори форум на главните прокурори на Балканските страни”. Toва написа главният прокурор Иван Гешев в профила си в Twitter по повод приключилия Втори форум на главните прокурори на Балканските страни.

"Радостен съм, че имах честта да запозная колегата Бекир Шакин, главен прокурор на Република Турция, с красотата на Старинен Пловдив", допълни Гешев.

Участие във форума в София взеха главният прокурор на Република Турция Бекир Шахин, главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески, главният прокурор на Република Албания Олсиан Чела, първият зам.-главен прокурор на Румъния Богдан Лику, зам.-главният прокурор и ръководител на специализирания отдел за военни престъпления на Босна и Херцеговина Миланко Каянич. Свои изказвания направиха представители на прокуратурите на Черна гора, Сърбия, Словения, Гърция и България.

Сред най-важните акценти от срещата е и този, че главните прокурори от Балканските страни са се обединили около това, че политическият натиск срещу независимостта на прокуратурата е недопустим, а магистратите трябва задължително да я отстояват.

Акцент в разговорите бе поставен и върху ползите от демонстрираното през последните години ефективно взаимодействие между прокуратурите от Балканския полуостров.

Още по темата

Цацаров: Не съм разговарял с бившия народен представител Яне Янев по повод производствата срещу Веселин Денков никога и никъде

Предишна новина

Тържествено бе открита сградата на Административен съд – Велико Търново

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.