Екшън във Варна – кой е мъжът, който вилня с колата си, потроши 7 коли и рани жена


Шофьор във видимо неадекватно състояние вилня в жилищен район във Варна вчера - потроши 7 коли, рани пешеходка и се заби в къща.

„Пешеходката е на 59 години, изписана е от МБАЛ „Св. Анна” с контузии на таза. Към мястото веднага са били насочени екипи на полицията. Водачът е оказал съпротива при задържането му. Отказал е да бъде тестван за алкохол и наркотици”, заяви пред NOVA главен инспектор Петко Камбуров, началник сектор „Пътна полиция” - Варна.

Мъжът е задържан, след като спира в стълб. Той е от село край Добрич.

Ден преди инцидента шофьорската му книжка е отнета заради множество неплатени глоби. Има и 20 наказателни постановления, както и 10 наложени глоби с фиш. През 2012 година книжката му отново е отнета.

„По-тежки негови престъпления - 6 пъти е управлявал автомобил с превишена скорост, няколко пъти е залавян да шофира автомобил, спрян от движение. В момента мъжът е задържан, намира се под охрана в токсикологията, тъй като му е поставена диагноза алкохолно и наркотично отравяне”, обясни още Камбуров.

Предстои официално да излязат пробите на шофьора, за да стане ясно дали наистина е употребил алкохол и наркотици и в какво количество.

„Видях колата да излиза от улицата. Изведнъж чух удар. Пострадалата жена беше точно до моята кола. Удари я няколко пъти. Шофьорът не знаеше къде се намира, беше неадекватен. Съпротивляваше се и на полицаите”, разказа Ивайло Михов, който става свидетел на инцидента. Неговата кола също е пострадала.

В атестационните комисии към съдилищата може да участват съдии с ранг по-нисък от този на атестирания магистрат

Предишна новина

Борисов: Не влизам в обяснителен режим с обвиняеми и не коментирам техните защитни тези

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.