Две години условно получи данъчната служителка, хваната с подкуп

Две години условно получи данъчната служителка, хваната с подкуп

Две години условна присъда с 4 години изпитателен срок получи данъчната служителка Ренета Иванова, която бе хваната с подкуп от 2 000 лева. 60-годишната служителката на НАП беше арестувана на 24 февруари 2020 година при акция на Икономическа полиция в Пловдив. Към онзи момент Иванова е заемала длъжността на началник на отдел „Обработка на плащания и задължения“ в приходната агенция. Представител на търговско дружество за онлайн търговия на дрехи е подал сигнал срещу служителката. Първоначално тя поискала двойно по-голяма сума, за да „оправи“ проверката и да осигури положителни за дружеството резултати.

По време на делото защитата изтъкна, че са налице многобройни смекчаващи вината обстоятелства, сред които чистото съдебно минало на обвиняемата и направеи пълни самопризнания.

„По време на престъплението, Иванова е била в много тежко финансово и социално положение. Била е притисната в ъгъла. За нас се касае за един епизодичен инцидентен случай”, заяви адвокат Ташкена Колчева и поиска от съда алтернативно наказание от лишаване от свобода – глоба, педаде Тrafficnews.

От страна на държавното обвинение поискаха наказания лишаване от свобода в минимален размер, като присъдата да бъде условна с максимален изпитателен срок.

„Съжалявам за случилото се. Бях в много сериозно положение. При други обстоятелства никога не бих го направила”, бяха последните думи на Ренета Иванова.

В крайна сметка съдът удовлетвори искането на прокуратурата. Защитата на бившата данъчна ще обжалват съдебния акт.  

Още по темата

Вандализъм в гробищата без страх от грях и закон

Предишна новина

Съдийската колегия ще решава да получават ли много натоварените съдии до четири заплати допълнително

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.