Димитър Петров се отказа от ръководния пост в Апелативна специализирана прокуратура

Димитър Петров се отказа от ръководния пост в Апелативна специализирана прокуратура
Димитър Петров, снимка:БГНЕС

Доскорошният ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров се отказа от надпреварата за Апелативната специализирана прокуратура. Това става ясно от дневния ред на Прокурорската колегия за идната сряда.

Прокурор Петров, който в момента е редови обвинител в Специализираната прокуратура, бе и единствен кандидат за поста.

Димитър Петров бе административен ръководител на Специализираната прокуратура до 13 май т.г., когато по негова молба Прокурорската колегия на ВСС го освободи. Като мотив бе посочен личен проблем на обвинителя, който възпрепятствал към онзи момент изпълнението на задълженията му. Малко по-късно, през юли Петров депозира документи за участието си в конкурса за избор на ръководител на горестоящата прокуратура.

Все още не е ясно какви са мотивите на единствения претендент за поста да изпрати до ВСС отказ от участие, но предстои това евентуално да стане ясно в сряда.

През май т.г. Прокурорската колегия на ВСС вече проведе един неуспешен опит да избере ръководител на Апелативна специализирана прокуратура. Кандидатите за поста бяха трима - доскорошният временен ръководител на обвинението Николай Николов, Росен Радев от Специализираната прокуратура и Пламен Евгениев, който пък е съдия в Специализирания наказателен съд.

Това е четвъртият пореден конкурс, в който Прокурорската колегия трябваше да направи опит да назначи ръководител на Апелативната специализирана прокуратура. Постът е вакантен от март 2018 година, след като тогавашният титуляр Даниела Попова го напусна по лични причини. Предходните две процедури за избор на ръководител на (АСП) претърпяха провал, тъй като при първата единият кандидат – градският прокурор Емилия Русинова – се отказа от надпреварата, а при другата – следователят Бойко Атанасов – не събра нито един глас в своя подкрепа от Прокурорската колегия. При втория обявен конкурс пък нямаше нито един желаещ да заеме поста.

След като единственият участник в процедурата се отказа от надпреварата, Колегията ще трябва да закрие конкурса и да обяви нов, пети такъв.

Още по темата

ВАС отмени спорни текстове от наредбата за касовите апарати

Предишна новина

Прокурорската колегия ще извършва подбора за европейски делегирани прокурори

Следваща новина

Коментари

17 Коментара

 1. 17
  | нерегистриран
  1
  0
  До коментар #14 от " | нерегистриран":
  Пепи Еврото му е казал, че 8 - те джуджета няма да работят тази Коледа. За другата ще видим.

  Бачкат,ама под прикритие!

 2. 16
  ????,,,,???!!!!!!? | нерегистриран
  1
  0

  Нема що дебилщината и литературните и граматически ти познания лъсват като маймунски гъз И да не забравиш гумичката ДЕБИЛ

 3. 15
  Иде ми дойде ми... | нерегистриран
  1
  -1

  Не е намериш себе си човека... Иде ми, дойде ми....

 4. 14
  | нерегистриран
  14
  -2

  Пепи Еврото му е казал, че 8 - те джуджета няма да работят тази Коледа. За другата ще видим.

 5. 13
  ****************************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 12
  ********************************************************************************************************************************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 11
  Какво значи изобщо специализирана прокуратура? | нерегистриран
  3
  -9

  И специализиран съд? Това са квазивоенни формирования на Държавна сигурност. И всички, членуващи в тях, ще бъдат надлежно осъдени. Естествено.

 8. 10
  ?! | нерегистриран
  2
  -10
  До коментар #4 от "Страх лозе пази Не съд и прокуратура | нерегистриран":
  Значи там където е тихичко на завет Където вървят далаверките с хотелчета за цоциално слаби по 45 кила тежащи прокурорски местенца кандидати гьотере С лопата да ги ринеш Там дето се стреля на месо и важи закона на Омертата столчето празно Това е хубав знак че живеем в демократично общество не че ние вярваме ама така ни казват И се надявам още по демократично да заживеем кога пък изчезне прокуратурата и съда и остане сам и единствен да повдига обвинения и да съди Чичко Линч.Макар той да е отдавна тук и да повдига обвинения и издава присъди а прокуратура и съд да вървят като погребални агенти след него да броят трупове Достойно есть за момчето което е разбрало на къв стол ще седне и ко после го чака за да не се получи ситуацията Га яде кифтетата що ни рива Явно се е отказал да яде кифтета

  Е...Туш..!!! Само една точччччка, и нито една запетая или друго знак! Ако обвинителните актове и постановленият на на СпП изглеждат по подобен начин, личния състав не е за семинари по НК и НПК, за опресняване на правилата изучавани по "български език". Или по-добре, направо за специализирани психистрични/психилогични тестове - подобен начин на изразяване май е характерен за някои...отклонения?!

 9. 9
  Адвокат | нерегистриран
  9
  0

  Коментарите под статията отчасти обясняват защо българинът се поддава на телефонни измами и вярва в оптимистичния край на приказката за Снежанка и седемте джуджета.

 10. 8
  | нерегистриран
  4
  -2
  До коментар #6 от "Яааа 5 ти | нерегистриран":
  Знаеш ти ми напомни един публично известен лаф който само още до Гладния Каскет ехото не е донесло до ушичките МУ А лафа беше следния по спомен АМИ ТИ СИ ГО ИЗБРА Нямам спомен кой на кого го каза Ако имаш спомен припомни ми го

  Коки на тиквоча бе.

 11. 5
  Браво | нерегистриран
  13
  -3

  Иди ми, дойди ми. Каквото каже оня с каскета

 12. 3
  | нерегистриран
  19
  -2

  И аз бих се отказал на негово място. Като погледнеш какви хора обвиняват специализираните прокуратури....нормално е животът и здравето да са му мили.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.