COVID-19 повали подсъдимия за смъртта на Милен Цветков

COVID-19 повали подсъдимия за смъртта на Милен Цветков
Кристиан Николов в съда, снимка:БГНЕС

Подсъдимият за смъртта на журналиста Милен Цветков – Кристиан Николов – е заболял от COVID-19, научи „Правен свят“. Към момента той е дал положителен резултат след направен антигенен тест и е бил откаран в болница, за да бъде изолиран от останалите задържани.

От Софийския градски съд (СГС) потвърдиха, че Николов е болен, без да уточняват от какво, като единственото, което съобщиха бе, че заседанието по делото срещу него, насрочено за 5 март, се отлага.

В петък трябваше да се проведе третото поредно заседание в процеса за смъртта на журналиста, което бе предвидено да продължи с разпит на свидетели. Още в първото заседанието на 23 февруари пред СГС показания даде годеницата на Кристиан Николов, която заяви, че той е водел изключително здравословен начин  на живот, не е употребявал наркотици и спазвал стриктен режим на хранене и тренировки. По думите на Симона Цанкова, именно Николов бил човекът, който пръв се е притекъл на помощ на Милен Цветков след зверската катастрофа, като му правел изкуствено дишане и му подал вода. Точно обратното обаче заявиха част от свидетелите, разпитани по време на второто заседание по делото – два дни по-късно. Според жената, подала сигнал на телефон 112 минути след тежката катастрофа миналия Великден, Николов и спътниците му слизат от колата, после се връщат да търсят нещо и пак излизат. Поведението им я е изненадало, спомня си жената. Според нейните показания и тези на съпруга ѝ, Цветков е излязъл сам от автомобила си, а хората, които са се намирали в близост, са отишли да му помогнат. След това е бил поставен да седне на светофара, докато изчака линейката.

Припомняме, че на 18 декември Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт срещу Кристиан Николов. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението. Деянието е квалифицирано по чл. 342, ал. 3, б. „в“, пр. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. За него законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18 ч. на 19 април 2020 г., на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на лек автомобил, марка „Ауди“, модел Q7, обвиняемият Кристиан Николов нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението – водача на спрелия на пътното платно лек автомобил, марка „Субару“, модел „Форестер“, Милен Цветков.  Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост, значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч.

Още по темата

Изпитът за юридическа правоспособност ще се проведе през ноември

Предишна новина

Facebook с нови правила за новинарското съдържание в България и Унгария

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.