България уведоми ЕК, че няма да приеме преговорната рамка за Северна Македония

България уведоми ЕК, че няма да приеме преговорната рамка за Северна Македония

България уведоми днес Европейската комисия, че не е в състояние да приеме предложената към момента преговорна рамка за Република Северна Македония и проекта на декларация към нея, тъй като тя не дава необходимите гаранции за изпълнение на поставените от страната ни условия, съобщиха от Външното ни министерство.

Същевременно България благодари на Германското председателство на Съвета на ЕС и на комисаря по разширяването Оливер Вархей за конструктивния подход и всекидневната съвместна работа в търсене на решение, което все още не е изключено да бъде постигнато въпреки кратките срокове.

За България е неприемлив вариантът условията ни към Република Северна Македония да бъдат поставени в декларация на Съвета на ЕС, съпътстваща преговорната рамка. Декларацията на Съвета не е правно обвързващ инструмент и не дава търсените от България юридически гаранции. Такива гаранции бихме имали, ако нашите искания бяха отразени в текста на Преговорната рамка, за което и настояваме.

Още по темата

"Правен свят" - Видео обзор (06.11.2020)

Предишна новина

Столичните адвокати са против отлагането с три месеца на общите събрания в гилдията

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  RRR | нерегистриран
  3
  0

  Жельо, Луджев и сие дебили им целуваха задника едно време.То не бяха помощи, техника и какво ли не.Дано не се поддадат на натиска сега.

 2. 1
  БЪЛГАРИН | нерегистриран
  5
  0

  БРАВО НА ДЪРЖАВАТА!!! ЕДИН ОТ МНОГО МАЛКОТО ПЪТИ В КОИТО МОЖЕШ ГОРДО ДА ЧУВСТВАЩ ЧЕ ДЪРЖАВАТА ТИ СИ Е НА МЯСТОТО !!! НЯМА БЪЛГАРИН КОЙТО ДА НЕ Е НА ТОВА МНЕНИЕ - ВПРОЧЕМ 84% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО СА НА ЕДНО МНЕНИЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС - ДОШЛО Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО ДА ОБЯСНИМ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА НА ЮГОЗАПАД ОТ НАС КОЙ КОЙ Е !!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.