Брачният договор на Рашков: Резиденция в София с 12 бани, басейн и фитнес - само един от 19 имота на служебния министър

Брачният договор на Рашков: Резиденция в София с 12 бани, басейн и фитнес - само един от 19 имота на служебния министър
Един от луксозните имоти на вътрешния министър Бойко Рашков

Резиденция в София с 12 бани, басейн и фитнес, част от резиденция на морето с 6 бани, са едни от 19-те имота на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Информация е видна от публикувания в агенция ПИК брачен договор на Рашков и съпругата му.

Прави впечатление, че документът е подписан през 2019 година, след 40-годишен брак. Контрактът е бил сключен между тях заради развода им, твърди ПИК. Според написаното при раздялата Рашков ще вземе по-голяма част от скъпите имоти, два автомобила, две къщи, както и влог от 750 000 лв. 

Най-баровският е двуфамилната резиденция от 700 кв. застроена площ с 1800 квадрата двор в полите на Витоша.

В нея има няколко самостоятелни апартамента, фитнес, сауна, басейн, два огромни гаража от 140 квадрата и цели 3 склада с големината на панелки, уточнява ПИК. Един от апартаментите, например, е с площ от 240 квадрата и има „три коридора, три спални, всяка с баня и тоалетна, хол, траперазия, кухня, дрешник и даже две тераси“.

Друг от 230 квадрата се състои от „две спални отново с баня и тоалетна всяка, включително прилежащи тераси, а екстрата е помещение за сейф“.

В резиденцията има още два апартамента с по-скромна квадратура, но пак с всички екстри и покрити тераси.

Фитнесът от 40 квадрата е с топла връзка към стълбище и английски двор. Към него е инсталирана модерна сауна плюс сервизни помещения.

Резиденцията притежава и собствено перално помещение от 17 квадрата. Особена екстра е постоянно отопляемият басейн, към който се излиза през английски двор с покрита веранда.

Според брачния договор „издръжката на съпрузите по време на брака се осигурява от страните, а при развод не си дължат такава. С подписване на този документ страните прекратяват съпружеската имуществена общност по отношение на цялото придобито по време на брака имущество“, пише още в контракта.

 

Още по темата

Вторият работен форум на главните прокурори на Балканските държави под надслов „Ролята на прокуратурата за утвърждаване на върховенството на закона“ се провежда в София

Предишна новина

От 1 юли Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова вече няма да са членове на ВСС

Следваща новина

Коментари

24 Коментара

 1. 24
  | нерегистриран
  21
  0
  До коментар #12 от " | нерегистриран":
  Ами елеменатрно е-оспорете ги в КС текстовете, които ви ограничават. Сезирате ВКС, и искате да бъде сезиран КС. Или пишете до Омбудсмана.

  Аз одобрявам магистрат да може да членува в партия, което вие искате-да се знае публично кой е спомогнал за инсталирането. Случайни хора в системата са малко.

  Съдийска с адвокатска практика не може да се съвместява, защото това е забрана за адвокатите-те не могат да работят друго. ОДОБРЯВАМ ДА ОТПАДНЕ ЗАБРАНАТА!!!!

  А за имотните декларации-това е евроизискване. Ваше право е да го оспорите пред Съда на Съюза в Люксембург. Щом сте недоволен, що не сте го наравили-имате право .


  Работното облекло се дава срещу фактура в частния сектор, а не по 3000 лв безотчетни. В добавка-в частния сектор обикновено панталона и сакото са по 40-50 лв. Въобще няма база за сравнение с незаконните 3000 лв.

  В частния сектор при пенсионирнеа в масовия случай се плащат 2 заплати, много рядко 6, а не 20.

  ВКС не е пощенска кутия на КС, та да може всеки, който иска да сезира КС да си пусне жалбата там. Омбудсмана се избира от парламента, т.е. е рожба на управляващото мнозинство, което може вместо да сезира КС направо да отмени дискриминационните разпоредби.

  Само да вметна, че съдиите в КС, ЕСПЧ и Съда в Люксембург се ползват от всичко, за което се твърди, че е "привилегии" на българските съдии, което означава, че това не са никакви привилегии. С тази разлика, че парите, които се получават от съдиите в ЕСПЧ и Съда в Люксембург са многократно по-високи.
  Но пък щом толкова се държи да се взираме в Съда в Люксембург не виждам пречка да се изравят парите по размер.

  За адвокатите не е вярно, че не могат да работят друго - могат и го правят. Ако не могат, тогава адвокатите трябва да напуснат депутатските места.

  Работното облекло не е само панталон и риза. Има каска, обувки с метално бомбе, работни ръкавици, противогаз и още много други (някои от тях при това доста скъпи). Но явно нашият писател няма опит с това що е да се ходи на работа, особено на такава, за чиито дейци толкова много страда.
  Отделно, че като страна от ЕС ще трябва да правим сметка с положението и размера на сумите в целия ЕС за да се види дали е привилегия или е общото правило. И тогава ще възникне въпросът дали не трябва минимална долна граница за работно облекло съобразно общия европейски стандарт. Тъй че от значение е нормалното в ЕС, чийто граждани сме, а не какво дава българският робовладелец.

  За декларациите - има ги в много държави, но в тях не се спазват традициите на Държавна сигурност да се събират всякакви данни за лицето, а само необходимите. Най-често се декларира само имуществото, с което постъпва на работа. След това вече на база на доходите се прави преценка това, с което е надградил стартовото имущество дали е получено само законно или или има още някакъв сериозен незаконен доходоизточник.

 2. 23
  | нерегистриран
  3
  -2
  До коментар #8 от " | нерегистриран":
  Този определено удари в земята Цветан Цветанов.

  Е да де, ама на Цв.Цв. тъща му не е нотариус.

 3. 22
  | нерегистриран
  2
  -2
  До коментар #21 от "RRR | нерегистриран":
  Под този вол няма теле.На Рашков изобщо не съм му привърженик от десетилетия - далеч от професионалист и администратор - едно време загроби следствието, но в случая с имотите му, няма абсолютно нищо престъпно и сензационно, няма нищо дори и морално укоримо.

  Така е. А иначе загробването на следствието от началото на 90-те е една от големите грешки на т.нар. "Преход". Загробиха и много читави и работливи следователи. Ама то да беше и само това?!

 4. 21
  RRR | нерегистриран
  9
  -15

  Под този вол няма теле.На Рашков изобщо не съм му привърженик от десетилетия - далеч от професионалист и администратор - едно време загроби следствието, но в случая с имотите му, няма абсолютно нищо престъпно и сензационно, няма нищо дори и морално укоримо.

 5. 20
  123 | нерегистриран
  9
  -4

  Цв. Цв., ще се поболее, толкоз години верен слуга, депутат, министър на Бойко, а само 7 апартамента, а после един апартамент с асансьор.
  Ех, ех Цецо, обърка Боъковците.

 6. 19
  | нерегистриран
  4
  -7
  До коментар #15 от "Прокурор | нерегистриран":
  Така се бори корупцията. Жена ти изкарва цял живот парите в семейството и преди развода решава да ти даде по- голямата част от общото ви имущество. Обикновено практиката показва, че това е заради по- големия принос. Вие си отговорете в какво се изразява по големия принос на държавния служител.

  А защо не се самосезираш, ако виждаш данни за престъпление?
  Или поне да подадеш сигнал. Ама друго нещо си пропагандата.

 7. 18
  | нерегистриран
  4
  -11
  До коментар #5 от "Непознат | нерегистриран":
  Човекът, който размахва назидателно с пръст всеки ден от екрана и с възмутен ампломб заклеймява корумпираните. Ние, от съдебната система, живеем в 1 жилище, изплащаме кредити и чакаме 20-те заплати при пенсиониране, като компесация за положения тежък и отговорен труд!

  Намери си жена нотариус и може да ти се реши проблемът. Но докато чакаш само на заплата и слушаш брътвежите на "Пропаганден свят" , ще си останеш с оплакванията.

 8. 17
  адвокат–сак | нерегистриран
  1
  -5

  Предлагам на всички адвокати- около 14 000 човека сме в момента, да ни бъде признат магистратски статут на съдии в районен съд- наказателни и граждански колегии и да можем едновременно да работим и като съдии, и като адвокати;D И после субектът от пост номер 12 да дойде в съдебна зала в СРС като ищец/ ответник по исково съдебно производство, по което аз съм съдия;D

 9. 16
  адвокат–сак | нерегистриран
  7
  -1

  До 12- ''....Съдийска с адвокатска практика не може да се съвместява, защото това е забрана за адвокатите-те не могат да работят друго. ОДОБРЯВАМ ДА ОТПАДНЕ ЗАБРАНАТА!!!!...'' Вие одобрявате, но дали можете да докажете наличие на правен интерес- защото аз като адвокат НЕ одобрявам съдиите да могат едновременно да работят и като адвокати. Ако пък нещастниците от т. нар. '' партии на протеста'' прокарат в новото НС такъв ЗИД, то тогава ще изисквам да ми се признае и статут на магистрат, въпреки, че съм адвокат и не съм се класирала на централизирания изпит за младши магистрати на 1во място преди ен брой години, защото така не се нарушава баланса... А да видим тогава какви ще ги дробите- ще се наложи на всички адвокати при заварено положение да им се признае магистратски статут без полагане на изпит при централизиран нациионален държавен конкурс....

 10. 15
  Прокурор | нерегистриран
  14
  -2

  Така се бори корупцията. Жена ти изкарва цял живот парите в семейството и преди развода решава да ти даде по- голямата част от общото ви имущество. Обикновено практиката показва, че това е заради по- големия принос. Вие си отговорете в какво се изразява по големия принос на държавния служител.

 11. 13
  Бойка Фичерова | нерегистриран
  17
  -5

  Няма такъв самовлюбен нарцистичен човек от третата възраст. Вместо да си гледа пенсииката, той всеки ден размахва пръст от екрана, без да е взел необходимите успокоителни преди това. Не може да пенсионират хора защото имат възраст, а тецзи над предела (респ. Рашков) да са непоклатими. Да непоклатими са на стола даден им от президента, но стола на живота се клати и то все повече и повече. Не желая лошо на такъв чоевек, пожелавам му да живее до сто години за да гледа последиците от състоянието в което се намира, всеки ден, капка по капка, памперс по памхперс. А имотите? Има кой да ги вземе Рашков, Бог си знае работата.

 12. 12
  | нерегистриран
  1
  -13
  До коментар #9 от "А ограниченията ще се махат ли | нерегистриран":
  А защо привилегиите да са противоконституционни, а ограниченията не са?!? Защо един съдия няма право да членува в партии, да има фирми, да работи на друго място или да съвместява съдийската с адвокатска практика (както учителите дават частни уроци) и т.н. И защо не се иска от всеки работещ в България да подава имотни декларации и да се декларира брачния договор?
  Втори е въпросът, че посочените "привилегии" се нещо, което всички имат и следователно не са никакви привилегии. Докато ограниченията за лица, които не са висши държавни служители са само за съдебната система и по тази причина са напълно противоконституционни и в пълно противоречие с международните договори за правата на човека.
  Дори в частните фирми дават допълнителни заплати при пенсиониране, като такива се дават и на всички държавни служители. Пари за работно облекло се дават на всички, независимо дали са на държавна работа или в частния сектор.
  Да припомням ли за бонусите на работещите в държавните агенции, като на онази, дето не е осигурила един инвеститор, ама е получила купища бонуси?!?
  Осигуровките в пирамидата НОИ не са никаква привилегия. На следователите като им удържаха по-високи осигуровки от заплатата защото щели да се пенсионират по-рано дали могат да се пенсионират по-рано? А дали ще върнат надвзетите пари за ранно пенсиониране?!?

  Ами елеменатрно е-оспорете ги в КС текстовете, които ви ограничават. Сезирате ВКС, и искате да бъде сезиран КС. Или пишете до Омбудсмана.

  Аз одобрявам магистрат да може да членува в партия, което вие искате-да се знае публично кой е спомогнал за инсталирането. Случайни хора в системата са малко.

  Съдийска с адвокатска практика не може да се съвместява, защото това е забрана за адвокатите-те не могат да работят друго. ОДОБРЯВАМ ДА ОТПАДНЕ ЗАБРАНАТА!!!!

  А за имотните декларации-това е евроизискване. Ваше право е да го оспорите пред Съда на Съюза в Люксембург. Щом сте недоволен, що не сте го наравили-имате право .


  Работното облекло се дава срещу фактура в частния сектор, а не по 3000 лв безотчетни. В добавка-в частния сектор обикновено панталона и сакото са по 40-50 лв. Въобще няма база за сравнение с незаконните 3000 лв.

  В частния сектор при пенсионирнеа в масовия случай се плащат 2 заплати, много рядко 6, а не 20.

 13. 10
  ПИК цитира Правен свят. И обратно. Така се прави досъдебно производство | нерегистриран
  10
  -6

  И така функционира корупцията.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.