Бойко Рашков праща цивилни полицаи да дебнат зад храстите за купуване на гласове?

Бойко Рашков праща цивилни полицаи да дебнат зад храстите за купуване на гласове?
Бойко Рашков, снимка:БГНЕС

По нареждане на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, цивилни полицаи са командировани да дебнат зад храстите за купуване на гласове, твърди Breaking.bg, като се позовава на свои източници.

Оказва се, че именно по негово разпореждане са изпратени униформени "под прикритие", които трябва да се крият в храстите, по черните пътища в Смолянско. Полицаите, които са пратени там, са от Кърджали, Пловдив и Пазарджик. Наредено им да спират всички автомобили и да проверяват не само водачите, но и пътниците. Цивилните полицаи пък не били длъжни да се легитимират, както е по закон, но в същото време оказвали натиск и разпитвали хората, твърдят потърпевши.

Акцията, разпоредена от Рашков, е на Главна дирекция "Национална полиция", като е под прикритието на специализирана такава в Смолянско и се изпълнява лично от новоназначения от Рашков шеф на Национална полиция Станимир Станев.

Самият Станев е от Пловдив, ковачницата за ръководни кадри в МВР, благодарение на получателя на подаръчни комплекти Пламен Узунов. Преди Рашков да го направи шеф на полицията, ръководеше ОДМВР-Кърджали.

Местният смолянски сайт "Plamak.bg" пък е потърсил за коментар окръжния прокурор на Смолян Недко Симов, председателя на РИК Николай Шехов и областния управител Стефан Сабрутев. Според Симов в Окръжна прокуратура Смолян не е постъпил нито един сигнал по темата „за безпрецедентен натиск върху избиратели“.

„Нямаме подаден сигнал и от областния управител“, обяви окръжният прокурор на Смолян. Шефът на РИК-Смолян Шехов казва същото пред медията. В комисията няма никакви сигнали за купуване на гласове.

„Подал съм сигнал в службите, не в полицията, не прокуратурата, не в РИК“, заявява Сабрутев. Щом не е в полицията, в кои служби е подал сигнал управителят на Радев не става ясно. Може би в комисията за защита на конкуренцията или в тази по далекосъобщения? Служебният областен управител е два мандата общински съветник от листата на БСП в Смолян. Бил е и два пъти кандидат за кмет на община Смолян, но и при двата опита загуби от сегашния кмет Николай Мелемов.

Още по темата

Обвинен в хомофобия, унгарският премиер се обяви за борец за гей права

Предишна новина

Зоран Заев: Не ни трябва ЕС, ако някой иска да преговаряме за македонския език и идентичност

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  НЕУТРАЛЕН | нерегистриран
  3
  -3

  Този психопат е за лудница или затвор с най-тежък режим до края живота си.
  СЪС ЗВЕРСКИЯ СИ И ЧУДОВИЩЕН ВИД ДНЕС ТОЙ Е АДВОКАТ,ПРЕПОДАВАТЕЛ И МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ. Гледа,лъже и маже. При обяснение за имотите си често използва "АААА... ЪЪЪЪ."- ако журналисти и зрители са обърнали внимание. "ЕДИН ОТ НАЙ-ИЗДАЙНИЧЕСКИТЕ ЗНАЦИ,ЧЕ ЧОВЕК ЛЪЖЕ Е ПАУЗИТЕ В ГОВОРА МУ. АКО ЧЕСТО ИЗПОЛЗВА ААААА ЪЪЪЪЪ СЪС СИГУРНОСТ НЕ МУ Е ЧИСТА РАБОТАТА. ТЕЗИ ПАУЗИ СА НУЖНИ НА ГОВОРЕЩИЯ ЗА ДА ДОИЗМИСЛИ ВЕРСИЯТА НА ЛЪЖАТА СИ. ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ ТОЙ РАЗГЛЕЖДА КАТО ЛОГИЧЕН РЕЗУЛТАТ НА НЯКАКЪВ ПЛАН-НЕЩО ,КОЕТО Е ТРЯБВАЛО ДА НАПРАВИ ЗА ДА ПОСТИГНЕ ЦЕЛТА СИ. В СЛУЧАЯ ГРАБЕЖ !!! ДОБЪР ИЗТОЧНИК ЗА ПСИХОЛОЗИ И ПСИХИАТРИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ

 2. 4
  БЪЗЗ | нерегистриран
  3
  -4
  До коментар #2 от "payak | нерегистриран":
  Това е то комунист. Тоя дъртак що ни си гледа пенцийката и многото имоти. Куп малоумия ще свърши. От комунистите отърване няма-пет поколения трябва да се сменят и пак може би няма да е гаранция. Да ме спрат мен цивилните му ченгета. Луди ще станат. Ще го накарам синеокия малоумник да се обяснява пред цяла Европа.

  Тука в нета всички сте ербап.

 3. 3
  Уф | нерегистриран
  11
  -6

  Рашков забранил на служителите си да докладват в прокуратурата тозно този вид прериски и дела. Кога ще публикувате тази му заповед! Разровете се малко и мижте какви свинщини стават в тома министерство!

 4. 2
  payak | нерегистриран
  13
  -5

  Това е то комунист. Тоя дъртак що ни си гледа пенцийката и многото имоти. Куп малоумия ще свърши. От комунистите отърване няма-пет поколения трябва да се сменят и пак може би няма да е гаранция. Да ме спрат мен цивилните му ченгета. Луди ще станат. Ще го накарам синеокия малоумник да се обяснява пред цяла Европа.

 5. 1
  т | нерегистриран
  13
  -6

  Друго си бяха комунистическите служби - донос , милиционерски процес и партиен съд ведно, няма нужда ни от прокуратура , ни от нищо. Специализирани за бързо и безотказно даване на съвети и лечение.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.